Translate

вторник, 24 септември 2019 г.

Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ се провежда за втора поредна година

се организира от Българско сдружение „Лимфом“, Национално сдружение на хората, страдащи от ХМЛ, Българско медицинско сдружение по хематология /БМСХ/, Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология, Български лекарски съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България /ARPharM/.
Пиринка Петрова, председател на Българско сдружение „Лимфом“, представи активностите във втория етап на кампанията „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“. През месец юли в партньорство с Junior Achievement България се проведе HEALTHaton  „Иновация за живот“. Над 30 студенти от различни специалности генерираха идеи и на база на спечелилия проект е разработена цялостна концепция на информационна кампания, насочена към широката общественост и посветена на Месеца за борбата със злокачествените заболявания на кръвта  - септември. Слоганът на кампанията е „Какво изпусна Алекс?“. Разработени са специални визии, които вече са разположени на ключови позиции в столичното метро. Създадено е специално видео, което разказва историята на героя Алекс. Той преминава през различни житейски ситуации, правейки своя избор и взимайки решения, знаейки за трудностите, които му предстоят след поставената диагноза. Финалът на видеото пресъздава посланията на кампанията, а именно, че животът със злокачествени заболявания на кръвта вече е възможен, благодарение на иновациите в медицината. 
На 28.09.2019 г. от 10:45 ч. ще се проведе флашмоб „Иновация за живот“, като част от Четвъртия благотворителен крос „Спри рака“ на гребната база в Пловдив, организиран от Сдружение „Спри рака“.
На 30.09.2019 г. от 15:00 до 18:00 ч. на метростанция „Сердика“ доброволци ще раздават информационни листовки за злокачествените заболявания на кръвта. Специално за този ден ще бъде създадено Facebook събитие „RED FOR LIFE” - ОБЛЕЧИ СЕ В ЧЕРВЕНО! ПОДКРЕПИ АЛЕКС!”, с което столичани, ползващи метрото, ще бъдат призовани да се облекат в червено, като по този начин символично ще изпълнят кръвоносната система на града – метрото. Всеки, желаещ да изрази подкрепата си към пациентите с онкохематологични заболявания, може да сподели снимката си във Facebook и Instagram с #RedForLife, #ОблечиЧервено, #ИновацияЗаЖивот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар