Translate

вторник, 24 септември 2019 г.

Готов е плаката на „В кръг“ за България


Новият филм на Стефан Командарев с отлични отзиви в основните световни кино медии

След като направи своята световна премиера и взе две от най-престижните награди на
25-тото издание на международния кинофестивал в Сараево, идва моментът за срещата с българската публика на „В кръг“. Лентата на Стефан Командарев ще бъде
представена за първи път в България на фестивала „Златна Роза“ във Варна, прожекцията е на 1 октомври.
„Имахме страхотен старт и то на толкова силен фестивал като Сараево. Сега нямаме търпение от срещата ни с най-важната за нас публика, а именно родната“, споделя Стефан Командарев.
„В кръг“ вече има и своя плакат за България. „За световната дистрибуция използваме друга визия, но за у нас разбира се наблягаме на актьорския състав, който е страхотен“, споделя стратегията Катя Тричкова, продуцент на филма.
В Сараево „В кръг“ спечели две от общо шестте награди за пълнометражно игрално кино:
- „СЪРЦЕТО НА САРАЕВО“ за най-добра актриса за ИРИНИ ЖАМБОНАС.
Мотивите на журито са „за дълбоко и многопластово изпълнение, за детайлност и прецизност, на което не можем да не повярваме“.
- CINEUROPA награда за „Изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. Филмът се отличава не само с безспорните си артистични качества, но и промотира идеята за европейски диалог и интеграция“. „В кръг“ на Стефан Командарев е дълго пътуване през едно общество, което още търси своята идентичност след три десетилетия на преход. Ставаме свидетели на оцеляване и пропадания, на спасени животи и на загубени такива, на благородство потъващо в социалната жестокост и безразличие. Журито специално оценява тона на черен хумор с който филма прави 360-градусова критика на обществото. Когато всичко изглежда загубено, достойнството на героите ни дава надежда за бъдещето.“
„В кръг“ вече получи покани за участие в основните конкурсни програми на още престижни международни фестивали. Първите участия в следващите два месеца са в международните кинофестивали в Хихон /Испания/, Тирана /Албания/ и Стокхолм /Швеция/.
Филмът събра отлични рецензии в престижни световни медии, като Variety, Cineuropa  и Screen Daily.
„В кръг“ тръгва по кината в България на 8 ноември с медийната подкрепа на NOVA и се осъществява с подкрепата на ИА „Национален филмов център“, фонд ЕВРОИМАЖ, Сръбски филмов център, Илиян Рангелов, КИА Моторс България и в партньорство със Синдикалната федерация на служителите на МВР.

Няма коментари:

Публикуване на коментар