Translate

понеделник, 23 септември 2019 г.

Маргарита Хранова е големият победител на Фестивала за поп и рок музика „София 2019“


Българската национална телевизия излъчва престижния музикален формат на 23 септември 

9-то издание на Фестивала за поп и рок музика беше посветено на 140-годишнината от обявяването на София за столица, затова програмата започна с емблематичната песен „Вечната София“ в изпълнение на обичания актьор Вели Чаушев, който за съжаление вече не е между нас, и прекрасната Йoана Величкова. Песента показва историята, приемствеността между поколенията, красотата и младостта на един град, който вече 140 години „Расте, но не старее” – нашата столица.
Международния фестивал за поп и рок музика „София 2019” е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2019 г.
Журито от доказани композитори и поети, както и представители на медиите, гласуваше на живо пред публиката и изпълнителите. Домакините на събитието – Наско от БГ радио и Карина Караньотова от БНТ, подгряваха публиката и поддържаха доброто настроение, а журналистът Антон Стефанов изненада гостите и журито с много интересни въпроси.
Песента „Последен танц“ по музика на Иван Кръстев, текст Вера Стойкова,  аранжимент Красимир Илиев, изпълнявана от безспорния фаворит на деветото издание на Международния фестивал за поп и рок музика „София 2019“.
Маргарита Хранова, спечели първата награда на журито и наградата на музикалните журналисти.
Втора награда бе присъдена на авторската песен на Пенко Богданов „Аз съм там“, изпълнена в дует с Петя Буюклиева.
От по-младите изпълнители се открои наградената творба на Лъчезар Кацарски „Искам да ти кажа“ по негова музика и текст.
Представителите на Северна Македония група „Penzoff“ /по името на отишлия си от този свят през април т.г. наш композитор Валентин Пензов/, които изпълниха неговата песен „Имаме проблем“, също грабнаха две статуетки.
Награда за цялостен принос в българската музика бе връчена посмъртно на композитора Валентин Пензов.
Гласуването за Песен на публиката продължава. Песента се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер
17 777 с текст DMS BUDNI и № на избраната песен.
Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС /за абонати на Telenor, VIVACOM и А1/. Средствата са в полза на Националната благотворителна кампания „Нека бъдем по-добри“ и Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми под надслов - „Да сверим биологичния си часовник“.
Публиката, изпълнила Зала 1 на НДК, имаше възможност да се наслади и на рециталната част в памет на големия български автор на десетки шлагери Валентин Пензов с участието на Петя Буюклиева, Силвия Кацарова и Марги Хранова.
Малката и талантлива Крисия Тодорова закри международния музикален фестивал. 
За първа година организаторите на фестивала го обвързаха с нова социална кауза в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми.
Концертът ще бъде излъчен на 23 септември по БНТ.
През 2020 г. предстои десетото юбилейно издание на фестивала, съобщават от ПРофайл.


Няма коментари:

Публикуване на коментар