Тази вечер съдържанието
на кутията на MasterChef
ще се движи много бързо,
а 15-те топ хоби-готвачи ще трябва да го изпреварят с планиране на времето, креативност и
отлична презентация. Петима късметлии ще имат възможността да
попиват знания от MasterClass на Chef Андре Токев, а други ще се борят за оцеляване
с концепцията за нулеви отпадъци. Зрителите на bTV ще станат свидетели на един драматичен ден в
кухнята, в който проблемите нямат край.
15-те претенденти за
титлата MasterChef
и голямата награда от 100
000 лева ще разполагат с 60 минути и пълна свобода за избор на рецепта със
скритото под емблематичната кутия.
Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще опитат трите най-добри чинии, а тези, които имат
проблеми с аранжирането ще разберат „що е то стрес тест“ и как се ходи на
елиминация. Топ професионалистите ще оценят високо нестандартната гледна точка
към продукта, интересните идеи, доброто познаване на международната кухня и
вниманието към детайла. Няколко от хоби-кулинарите ще влязат в пряка
конкуренция на ястия, а недовършените и не апетитни чинии ще разочароват както
авторите си, така и журито. Победителят ще получи правото да се бори за
имунитет и сам да избере своите противници. Кой ще е той и каква стратегия ще
приложи, ще разберем тази вечер.
Петима късметлии ще имат
шанса да видят отблизо как работи един Chef на световно ниво. „Кулинарният патриарх“ на MasterChef – Андре Токев ще демонстрира своя прочит на
канелони от целина, пълнени с телешки дроб, гарнирани с песто от тиквени семки
и пюре от карфиол. Гладиаторите ще се възползват от привилегията да учат от
него, но и ще се стреснат от многото компоненти, техники и процеси, които
трябва да се случват паралелно. В рамките на 60 минути те ще преминат през ада
на неувереността. Но ще се обедят, че с дисциплина и съсредоточеност всичко е
възможно. Ще успее ли някой да се доближи до вкуса и визията на деликатеса на Chef Токев - в понеделник в MasterChef.
В стрес теста, който ще
изпрати един състезател директно на елиминации, Chef Андре Токев,
Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще поставят предизвикателството за
минимален боклук. Гладиаторите ще разполагат с базови продукти, достатъчни за
приготвянето на едно отлично ястие, а оценката им ще се формира по точковата
ситема. Журито ще оценява вкуса, външния вид и количеството неизползвани
суровини.
За кое ястие „ще се пази“
Chef
Роу, как една мандолина
може да разклати психиката на състезател и възможно ли е в най-напрегнатия
момент всичко да изчезне, за да останеш сам с чинията си? Как костите и
обелките могат да се превърнат в героите на едно ястие, кога готвачите нямат
право на промяна в плана и може ли да се спаси загорял продукт – тази вечер - 21:00 часа в MasterChef по bTV.
Няма коментари:
Публикуване на коментар