Translate

петък, 22 март 2019 г.

„Бригада Нов дом“върна мечтите на отчаяна майка с четири деца


Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ промени живота на самотна майка на ръба на отчаянието. Съдбата на Валентина винаги е била трудна и изпълнена с изпитания. Тя е била осиновена, а когато е потърсила биологичната си майка, се е сблъскала със студенина и незаинтересованост. На 17 години се запознава с Лий Нагахия. Влюбват се, сключват брак, а малко след появата на Веселин, започват скандалите. Когато се ражда Маги, виетнамецът ги изоставя и повече не се интересува от децата си. По-късно Валентина се запознава с 27-години по-възрастния от нея Васил и заживяват щастливо заедно. От любовта им се появяват Василена и малката Валя. Всички живеят в хармония до деня на страшната диагноза на мъжа в семейството – тумор на белия дроб. Той отказва операция и бавно угасва, докато един ден изпраща Васи до магазина със заръката да помни, че я обича. Малката го намира паднал на земята и той повече не се събужда.  Загубила мечтите си след болезнената загуба на мъжа си, майката решава да е силна, заради децата си. Притисната от тежко финансово положение, Валентина работи на две места. Никога не ги е оставяла рожбите си гладни, но е разстроена, че не може да им даде необходимите битови условия. Момичетата й помагат да разнася брошури, а Веско работи като електротехник, за да помага на семейния бюджет. Момчето иска да изкара шофьорски курсове, за да може да печели повече пари. 
Мария Силвестър влезе в малката едноетажна къща, на ръба на разрухата, за да върне надеждата за по-добро бъдеще на мама Валя, батко Веско, Маги, Васи и малката Валя. Тя намери влага по тавана, мухъл по стените, падаща мазилка, счупени стари мебели. Всички ученици делят едно бюро, за да си напишат домашните. Баткото спи в кухнята. Готвят и се хранят в коридора, а банята е в трагично състояние. Няма хол, защото Васил е планирал да превърне пространството в момичешка стая за трите дъщери.
Караджов и момчетата запретнаха ръкави, приложиха анти стрес терапия върху мебелите и разпределиха пространството така, че да бъде максимално функционално. Въпреки сложните строителни фактори, майсторите успяха да създадат мечтаните и стаи за децата, уютен хол, нова баня и кухня. Съпричастността и искрените пожелания за нов живот дадоха своите плодове, а вкусната погача от съседите повдигна настроението на строителите на метри от финала.
Докато бригадата отхвърляше задача по задача и се наслаждаваше на кекса от жената на Илчо, Мария подари на Веско среща с Емил Гълъбов. Той, от името на Институт за пътна безопасност, му връчи ваучер за безплатен шофьорски курс. И обеща да му бъде ментор, защото вярва, че когато човек помага на време, помага два пъти. Фотографът Чери превърна момичетата в истински принцеси, а докато течеше фотосесията, мама Валя си пожела и самата тя да завърши училище.   
Социалният проект „Бригада Нов дом“ по bTV доказа за пореден път, че понякога в живота се случват чудеса, а правенето на добро е най-удовлетворяващото усещане. Усмивките и мечтите се върнаха в очите на всички, когато те прекрачиха прага на мечтания дом. А Мария Силвестър призова семейството да пази сплотеността и любовта един към друг.   






Няма коментари:

Публикуване на коментар