Първата от трите колекционерски бутилки уиски ще
бъде представена на Whisky, Rum & Wine Master test на 29 и 30 март в София
Концепцията включва серия
от 3 колекционерски бутилки, които ще отбележат 3 ключови победи на Първото
българско царство.
„Highland Park България 681“ маркира годината, в която Византийската
империя признава съществуването на българската държава след победата на
прабългарите, предвождани от хан Аспарух, „Highland Park България 811“ е
посветена на победата на хан Крум над войските на Византия, а бутилката „Highland
Park България 917“ – на триумфа на цар Симеон при Ахелой през
917 год.
Дистрибуторът на марката
у нас - Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, ще представи 14-годишното
уиски „Highland Parк България 681“, лимитирано до 554 бутилки, на Whisky, Rum
& Wine Master test, който ще се проведе на 29 и 30 март в София, а другите
две специални бутилки от серията – съответно в края на тази година и през
пролетта на 2020 г. С алкохолен градус от 58,4% vol. първото колекционерско
издание е още по-интересно за ценителите, а достъпната базова цена от 259 лв.
ще привлече почитатели и извън кръга на най-страстните колекционери.
Проектът на Highland Park,
вдъхновен от факта, че България е една от най-старите държави в Европа, която
не е променяла името си от създаването си насам, е уникален в световен мащаб, както
с тематиката си, така и с това, че за първи път марката пуска на пазара продукти
с етикет на кирилица.
Миналата година Highland
Park представи на ценителите лимитирана серия, бутилирана от една бъчва,
обозначена с името България. Сериите, бутилирани само от една бъчва (Single
cask), са високо ценена и многократно награждавана практика в уиски индустрията.
Подобни колекционерски програми с името на определена държава, дадено уиски
събитие или конкретна местност са характерни за марката Highland Park и
предизвикват голям интерес сред уиски почитателите по цял свят. Страната ни бе
първата славянска държава и първата държава от Централна и Източна Европа,
която е част от тази програма.
Няма коментари:
Публикуване на коментар