Translate

понеделник, 18 март 2019 г.

Бизнес лидери обучават младежи от 10 града в третото издание на Youth Empowered


Програмата Youth Empowered стартира през 2017 г., благодарение на усилията на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната. През 2017 г. и 2018 г. над 3000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 13 български града, преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност в рамките на инициативата.
Като част от програмата, беше създадена и първата в страната ни безплатна платформа за обучение и кариерно ориентиране www.youthempowered. bg.


 Мениджъри от екипите на Кока-Кола ще развиват умения на ученици, за да ги направят по-добри бъдещи мениджъри

 Инициативата се проведе в рамките на третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от Кока-Кола и Джуниър Ачийвмънт България. След поредица съвместни проекти за създаване на по-добра предприемаческа среда и повишаване на квалификацията на младежите, двете организации отново обединят усилията си, за да споделят знания, умения и успешни практики на световни бизнес лидери и по този начин да допринесат за развитието на младите хора в България.
Експерти от една от най-успешните компании в света – Кока-Кола, обучават младежи в 10 града в страната в третото издание на образователната програма Youth Empowered, което се проведе преди два месеца. Програмата стартира с 25 професионалисти от системата на Кока-Кола в България и 20 учители, които заедно подготвиха ученици в последните класове на гимназии от София, Самоков, Лом, Своге, Костенец, Гоце Делчев, Търговище, Монтана, Харманли и Банкя. Те споделиха опит и  им разкриха тайните за развитие на успешна кариера в областите: продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.
Жаклин Цочева, директор “Публични комуникации и връзки с обществеността“ в Кока-Кола Хеленик България споделя:
-Твърдо вярваме, че бизнесът трябва да допринася за развитието на младото поколение мениджъри, на което ще разчитаме след 5 до 10 години. Тези бъдещи специалисти в момента са на ученическата скамейка и ние, като представители на едни от водещите компании на българския пазар и предпочитан работодател сред младежите, сме тези, които трябва днес да ги посветим в тайните на успешните умения и практики. Ще надграждаме усилията си в тази посока, фокусирайки се върху развитието на умения сред младите хора, които да им позволят гладкото навлизане на пазара на труда след завършване на образованието им, както и успешната им реализация в страната след това.
„Философия и модел на организацията ни е тясното сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание и обучение. Затова и се гордеем с устойчивостта на програмата #YouthEmpowered, в която JA България, партнира на Coca-Cola HBC за трета поредна година и заедно повишаваме уменията за работа и проактивното поведение на учениците“, подчерта Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.
За да мултиплицира ефекта на програмата, инициативата стартира с обучение тип train-the-trainers, в рамките на което /преди два месеца на 15 и 16 март/ учители от 12 училища в София преминаха през серия от интерактивни сесии. По този начин организаторите целят да запознаят преподавателите с нуждите на бизнеса и уменията на бъдещето, които техните ученици трябва да придобият, за да могат да разчитат на успешна реализация след приключване на образованието си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар