Translate

петък, 22 март 2019 г.

Обичам те навеки” – творчески дебют на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева


С настъпването  на пролетта, когато всичко разцъфва за нов живот, бе представена и първата самостоятелна стихосбирка “Обичам те навеки” на младата поетеса и журналистка Виктория Милчева.Това е и творчески дебют на талантливия художник Евгени Йорданов като илюстратор на книгата на издателска къща „Виделина”. 
Популярното българско издателство, представлявано от Стефан Кирлашев, нашумяло с хитови заглавия в областта на науката, духовността, философията, психологията и културата, даде шанс за творчески прощъпулник на двамата млади творци: художник-сюрреалист Евгени Йорданов, завършил „Графика” в Националната художествена академия в класа на доц. Христо Стайков и журналистката Виктория Милчева - пряка потомка на поета Иван Милчев,на  спортният журналист ветеран Силвестър Милчев, на писателката Крася Титянова и на възрожденския просветител Георги Богданов, възпитаник на Йоаким Груев.
Издателска къща „Виделина“ от 1994 г. до момента е публикувало творбите на десетки български и чужди творци, като издаването на стихосбирката на Виктория съвпадна с голямата награда, която получи авторката от европейската асоциация за поезия Еuro Poesie –Париж за стихотворението ѝ „С целувка нежна глътка вино да отпием“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар