Translate

сряда, 30 януари 2019 г.

Започна разширението на парк „Възраждане“ в София


Изграденият преди няколко години парк ще бъде разширен с още 25 декара, като върху тях ще бъде обособена паркова зона с широки открити пространства и площадки за отдих с различна големина.
На терен от 6600 кв. м ще бъде изграден аквапарк с 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. Проектът предвижда 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. В зоната ще бъде изграден закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището "Баталова воденица". Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми.
Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подходи. Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб, чиято корона е с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.
Заедно с откритата през 2016 г. първа част от 52 дка от парка със сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и изцяло обновения спортен комплекс „Спортна София – 2000“, който се простира на площ от близо 24 декара, след приключване на започващото разширение София ще разполага с една зелена зона за спорт и рекреация на площ от общо 100 декара.
Паркът се изгражда от „Софийски имоти“ ЕАД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар