Translate

понеделник, 24 септември 2018 г.

„Зелен маратон“ ще се проведе за трета поредна година


Нестле за Живей активно! се включва в инициативата, която промотира спортове свързани с екологичните начини за придвижване

На 30 септември 2018 г., в района на Аладжа манастир ще стартира третото издание на „Зелен маратон“ – любителско състезание по горско бягане и планинско колоездене в Природен парк „Златни пясъци“, което промотира спортове свързани с екологичните начини за придвижване. Организаторите от Велоклуб “Устрем”, заедно с най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно!, ще предизвикат всички за един страхотен ден сред природата. Освен състезание, в събитието ще има и много други забавления за публиката и участниците - пикник, игри, подаръци и други приятни изненади.
В миналото издание участие взеха 170 души, които заедно спортуваха и се забавляваха в най-красивите кътчета около Варна. Тази година участниците ще се включат в следните дисциплини:
•планинско колоездене – мъже и жени 20 и 45 км, юноши и девойки – 12 км;
•горско бягане – мъже и жени – 12, 20 и 45 км,  юноши и девойки – 12 км;
•дуатлон – колоездене 20 км + бягане 12 км.
Освен надпреварата, на поляната ще има и още много други забавления: игри с награди, настолни игри, стена за катерене, стрелба с лък, слаклайн, кокили. Всички желаещи могат да се запишат за участие и да получат повече информация на сайта на събитието: http://zelenmaraton.com. 
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Дирекция „Спорт“ към Община Варна, като част от „Европейската седмица на спорта” и е в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.
През 2018 г. най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – Нестле за Живей Активно! си поставя за цел да продължи да мотивира все повече българи да спортуват и да се хранят балансирано. Над 50 събития, реализирани с подкрепата на инициативата, промотират движението и предизвикват състезателния дух на малки и големи. В началото на октомври Нестле за Живей Активно! ще изненада феновете си със старта на единствената българска платформа за балансиран начин на живот. В нея редица експерти, звезди и спортни величия ще споделят професионални съвети и личен опит.



Няма коментари:

Публикуване на коментар