Translate

понеделник, 24 септември 2018 г.

От приключенци за приключенци:Adventure Kids 2018 в Музейко


В началото на октомври третото издание на Детския приключенски фестивал в Музейко - Adventure KIDS -  ще запознае малките авантюристи с най-вълнуващите екстремни спортове в поредица от ателиета и работилници. Фимови прожекции ще покажат живота на парапланеристите и необитаемите кътчета в дивата природа.

От 5 до 7 октомври Музейко ще посрещне всички малки приключенци, които винаги са мечтали да тренират екстремни спортове или да опознаят дивата природа отблизо. Тридневната филмова програма ще ги отведе в Монголия, Антарктида, Индонезия, Исландия и Алпите, а тематичните работилници ще ги пренесат обратно в Детския научен център, подготвил както винаги невероятни преживявания.
Рафтинг, парапланеризъм, колоездене и други спортове, които изпитват предела на физическите ни сили и психологическа издръжливост, ще предизвикат младите приключенци. Професионални спортисти и опитни приключенци ще водят специалните ателиета, готови да споделят своите най-лични истории за спортните успехи, загуби и открития. Всеки, който приема бягането за удоволствие и предизвикателство, ще може да се включи в отворената тренировка на ултрамаратонеца Красимир Георгииев. С помощта на инструктори децата ще научат нови техники на осигуряване при катеренето на стената на зеления покрив в Музейко. Тези, които мечтаят да се спуснат в земните недра, ще научат какво е да си пещерняк и колко дълбоки са местата, на които не е проникнал дори и един фотон!
Детският приключенски фестивал ще разкрие на малките посетители кои са животните, за които дори мама и татко не са чували и какво трябва да знаем, за да се справим и оцелеем в дивата природа. Филмовата програма на Adventure KIDS ще включва продукции, посветени на живота на Земята, на необитаемите от човека природни кътчета и на любовта на парапланеристите към необятното небе.
Вълнуващата програма на Детския приключенски фестивал е разработена в партньорство с Банско филм фест - международния фестивал на планинарското кино, водещи спортни клубове и природозащитни организации.
Фестивалът Adventure KIDS е съфинансиран по Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в подкрепа на кампанията „София - Европейска столица на спорта – 2018“. Adventure KIDS 2018 се осъществява с подкрепата на Nissan.
Програмата на Детския приключенски фестивал е включената в цената на билет за Музейко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар