Translate

петък, 13 юли 2018 г.

Мусала Софт влезе в Топ 5 на компаниите разработващи софтуер у нас


Компанията е осмият по големина ИТ работодател в България  

Мусала Софт подобрява позициите си на ИТ пазара у нас – това стана ясно от представянето на най-престижната специализирана класация, отличаваща постиженията на технологичните компании – „Топ 100 на технологичните компании в България“. Класацията се изготвя ежегодно от ICT Media, водещият издател в областта на ИКТ в България.
Мусала Софт вече е в Топ 5 на най-големите разработчици на софтуер по приходи за изминалата година и се нарежда на 8-мо място сред най-големите ИТ работодатели.
Компанията продължава да бъде сред 10-те най-големи софтуерни компании у нас по приходи за 2017 г. Също така, Мусала Софт се изкачва в класацията на най-големите износители на софтуерни услуги и запазва нивото си сред най-големите доставчици на ИТ аутсорсинг услуги.
„Гордеем се, че резултатът от усилията ни и успехът на стратегията ни за развитие и разрастване стават все по-видими. Безспорен принос за по-добрите ни позиции в сектора имат нашите експерти и отлично подбран екип, който непрекъснато усъвършенстваме с добре структурирана обучителна програма; нашите партньори, чието доверие продължаваме да печелим с всеки нов и предизвикателен проект; иновациите, които въвеждаме на всички нива и това, че винаги се стремим да бъдем възможно най-гъвкави и креативни в създаването на комплексни софтуерни решения с висока добавена стойност“, сподели Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт.
Мусала Софт има добре разработено богато портфолио от проекти в най-горещите области на ИТ. Над 90% от приходите на компанията са от работата й за стратегически клиенти – водещи международни компании в области като ИКТ, телеком, финанси, държавни институции и др. Компанията успява да диверсифицира портфолиото си така, че нито един от клиентите й да не бъде критичен за бизнеса й. Около 20% от приходите на Мусала Софт са от IoT проекти, 27% от Big Data & Analytics проекти и над 10% от Cloud & Cloud Integration проекти. Разработката на класическите и изключително важни корпоративни ИТ системи съставлява около 30% от приходите.
По време на годишната среща през април 2018 г. компанията обяви, че през последната година към екипа ѝ са се присъединили над 170 нови специалисти, а към средата на 2018 г. служителите на компанията надминават 550. Плановете са до 2020 г. екипът да достигне 1000 души. Над 70% от служителите на Мусала Софт са професионалисти с опит, а хората на начинаещи позиции са 16%. За всички свои служители компанията предлага разнообразни възможности за обучения, свързани с технологиите, процесите и меките умения. За различните нива, на базата на анализ на обратната връзка от ръководителите на екипи, компанията се стреми да предложи подходящи обучения, максимално целенасочени спрямо специфичните умения, които са необходими за съответните позиции. През изминалата година компанията е провела над 80 вътрешни обучения.
Мусала Софт активно проучва възможността за откриване на нови локации, където да привлече още таланти – необходима стъпка, която ще позволи на компанията да продължи да расте. В целите й е да открие поне една нова локация до 2020 г.
Основни ценности за компанията са добрата и ефективна екипна работа, обратната връзка и споделянето на знания. Компанията работи за това да има силни екипи и насърчава иновативното мислене и идеи.
През изминалата година Мусала Софт заслужи редица отличия за своите успешни и високоефективни практики в управлението на бизнеса, развитието на човешките ресурси и обществените си проекти. Компанията е „Национален победител“ на European Business Awards 2017/18 в категория „Ангажираност и развитие на човешките ресурси“. Мусала Софт бе избрана сред 2 898 бизнеси, които на предходния етап от конкурса бяха селектирани като „Ones to Watch“ в списък на отлични бизнес практики, публикуван през декември 2017 г. Мусала Софт заслужи отличие в категория „Служител на годината“ на Forbes Business Awards 2017. Компанията получи награда за икономическите си отношения с Бавария през 2017 г. от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Също така, Мусала Софт запазва позициите си в класацията на Капитал за 100-те най-големи компании у нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар