Translate

понеделник, 9 юли 2018 г.

УМБАЛ Бургас получи дарение – линейка и 80 болнични легла


УМБАЛ Бургас получи важно дарение – линейка и 80 болнични легла в комплект със шкафчета и матраци. Дарението идва точно навреме, защото транспортният парк на болницата се нуждае от сериозно обновление, а средствата не винаги достигат. Линейките на болницата се използват за всекидневен превоз на болни на хемодиализа, както и за санитарен транспорт. Заради лошите пътища и отдалечените населени места, от които трябва да се взимат пациентите на хемодиализа, автопаркът много бързо се амортизира. На ден всяка от линейките на болницата изминава повече от 200 км.
Линейката е „Мерцедес“ в добро състояние. Оборудвана е с носилка и инвалиден стол, който може да се сваля по естакада за пациенти, които не са подвижни. Снабдена е с климатична система. 80-те болнични легла са електрически, по-комфортни за пациента и вече замениха остарелите легла в част  от отделенията на УМБАЛ Бургас.
Дарението идва от „Булфарма“ ООД, която е собственик на българска верига болници: „Софиямед“, „Бургасмед“, „Пълмед“, „Здраве“ в Пазарджик и Велинград, „Проф. д-р Д. Ранев“ в Пещера. „Благодарим на дарителите, че реагираха във важен за нас момент и ни снабдиха с оборудване, от което отдавна се нуждаехме“, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас АД д-р Бойко Миразчийски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар