Translate

понеделник, 22 януари 2018 г.

Проведе се юбилейното десето сватбено изложение BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO



Проведе се юбилейното десето сватбено изложение BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO  на 20 и 21 януари 2018 г. в елегантните зали на SOFIA HOTEL BALKAN. Най-голямото сватбено изложение в страната представи актуалните новости в бранша като в него участваха общо 54 фирми от всички сфери на сватбената индустрия. Организиратор на изложението бе фирма „Експолайн“ , представлявана от Анета Пени и Ирини Батзака.
В навечерието на престижното събитие проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, лично връчи на Анета Пени и Ирини Батзака грамота от Академията за мода за принос към българския моден бизнес и във връзка с 10-годишнината на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO. При връчването на грамотата проф. Любомир Стойков подчерта важното социално значение, което има сватбената индустрия предвид острата демографска криза и необходимостта от утвърждаване на съпружеските ценности и ролята на семейството в българското общество.
Анета Пени, главен организатор на изложението и издател на сп. „Сватба”, съобщи, че за последните 10 години ясно се очертава положителната промяна – сватбите стават все по-професионално организирани и младоженците все по-често се обръщат към специалисти, които да се погрижат за техния красив празник. Наемането на рокли вече не е актуална практика. Роклите са от все по-фини материи и дизайнерите не предпочитат да дават под наем рокля, тъй като тя трудно може да бъде използвана повторно от друга булка. Сред устойчивите тенденции е връщането към традициите, интерес към фолклорните сватби и провеждане на сватбеното тържество сред природата.
Валентина Иванова, регионален мениджър на „Златарна Целье“, представи актуалните тенденции в сватбената бижутерия. Най-важното за халките, които остават за цял живот, е те да са удобни и задължително да се изисква сертификат за качество.  Актуални са различните комбинации от цветове, съчетаването на розовото и жълтото злато, 3D фигурите върху халките, като сърца и знак за безкрайност. Цветовете могат да са съчетани с тези на кожата, очите и косата. Булката и младоженецът спокойно могат да избират халки от различни колекции, като не е задължително те да са с еднакъв дизайн.
Диана Пинджурова – собственик на бутикови торти Didy's Cake отбеляза, че продължават да са актуални „сладкият бар“, както и  „голата торта“. Нейният съвет към младоженците бе вместо една голяма торта, да избират малка бутикова торта, а за гостите да се декорира отделно всяко парче, което да бъде естетично поднесено.
Относно сватбената фотография Владимир Коцев и съсобственик на Profile Studio отбеляза, че остава актуално търсенето на фотокабините за моментни снимки. Сред новите тенденции е отпечатването на място на селфи, което всеки може да направи със собствения си телефон. Индивидуалният дизайн на сватбения албум, също е сред нещата, на които младоженците залагат. Възможностите за избор са огромни, а сред интересните предложения са дървените корици и винтидж дизайнът. Владимир Коцев съветва да се ангажират по двама фотографи за сватбеното тържество, за да не се изпускат важни и специални моменти.
Тенденциите при сватбената мода са в следните основни насоки: водеща материя е дантелата с акцент върху специалните дизайнерски дантели и съчетаването на прозрачни елементи. Кройките са олекотени. По-пищните рокли тип „принцеса“ отстъпват като тенденция, тъй като клиентите търсят комфортни модели без банели, обръчи и кринолини. Актуални са свободно падащите силуети, А-линията и роклите тип „русалка“. Ръкавите волани, като нова тенденция, са предизвикателство за романтичните булки. Вталените ръкави също са актуални наред с деколтето тип „лодка“ и V-образното деколте. Дългите рокли продължават да бъдат предпочитани, като много от булките, паралелно със сватбената рокля търсят и къса парти рокля, с която да се преоблекат за вечерта. При сватбените рокли дизайнерите залагат на цветовете: екрю и шампанско, предпочитания за сезона нюанс „чаена роза“, както и пастелните нюанси –  светло розово, жълто, синьо, пудра, перлен и телесен цвят, които могат да се използват като основа заедно със златисто или сребристо, а също и като цветен акцент. Новият цвят – ултравиолетовото, също присъства в някои от новите дизайнерски предложения към булките. При украсата се търси по-изтънчен нежен и ненатрапчив блясък. Актуални са прозрачните перли и камъните тип хамелеон, не толкова студените сиви кристали. Продължават да са актуални 3D украсата и флоралните мотиви.




Няма коментари:

Публикуване на коментар