Translate

сряда, 13 септември 2017 г.

Teva избра Каар Шулц за Президент и Главен изпълнителен директор



Новоизбраният Президент има 30 годишен международен опит във фармацевтичната индустрия и здравеопазването, включително на лидерски позиции в Lundbeck и Novo Nordisk и доказана репутация за внедряване и осъществяване на революционни стратегии


Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE и TASE: TEVA) обяви, че Бордът на директорите е избрал Каар Шулц за Президент и Главен изпълнителен директор на компанията.
Г-н Шулц ще наследи на поста Ицхак Петербург, който ще продължи да бъде временно изпълняващ длъжността Главен изпълнителен директор, докато г-н Шулц се присъедини към Компанията. Това съобщение на ръководството ознаменува успешното завършване на глобалния процес на търсене, за да се намери най-добрият лидер за компанията и беше изпълнено от Борда на директорите на Teva със съдействието на Heidrick & Struggles.
Г-н Шулц ще се премести в Израел и ще се установи в централата на компанията в Петах Тиква.Той е опитен ветеран в сектора на здравеопазването с отлична, почти тридесетгодишна кариера в световни фармацевтични и здравни компании. В хода на кариерата си г-н Шулц е разработил уникална перспектива за управление на портфолиото както на генерични, така и на оригинални лекарствени продукти, като същевременно управлява сложни бизнес операции по целия свят. До неотдавна той е Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, където той се отличава с водещи значителни инициативи за преструктуриране и стартира укрепваща революционна стратегия, насочена към създаване на устойчива структура на общите разходи и оперативен модел. В резултат на неговото ръководство компанията е на път да постигне най-високите приходи и печалби в цялата история на съществуването си. Преди да заеме поста на Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, г-н Шулц е Главен оперативен директор на Novo Nordisk, където играе ключова роля в превръщането на компанията в един от най-добрите производители на лекарства в света, както и в прилагането на подход, фокусиран върху показателите за дейността на компанията.
„С огромния си опит в глобални фармацевтични компании, силните резултати, при внедряването на революционни корпоративни стратегии, които стимулират растежа и международната експанзия при ниски допълнителни разходи, удържането на обещанията към акционерите, както и спазването на принципите за съответсвие, Каар е точно лидерът, който ще изведе Teva на следващото ниво“, заяви д-р Sol J. Barer, Председател на Борда на директорите на Teva. „Каар притежава задълбочени познания за световната фармацевтична индустрия и е отлично запознат с пазара на генеричните и оригиналните лекарствени продукти. Неговите доказани стратегически, финансови и оперативни способности и силната му ангажираност с растежа ще допринесат полза на всички заинтересовани страни и ще гарантират успех на Teva в дългосрочен план. Той носи силно чувство за корпоративно отговорност и неговият дисциплиниран стремеж към върхови постижения го прави истински професионалист, който се вписва изключително добре в културата на нашата компания. За нас е удоволствие да приветстваме с „Добре дошъл в Teva“ такъв лидер от световната класа какъвто е Каар и очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с него, за да изградим Teva на бъдещето за акционерите, служителите и пациентите по целия свят.“
Г-н Шулц заяви: „За мен е чест да се присъединя към Teva - икона, на която отдавна се възхищавам в своята кариера. Това, което ме привлече към Тева и това, което прави Teva различна от другите компании, е нейният уникален стремеж да разширява обширния си глобален обхват, като същевременно продължава да предоставя нови и висококачествени лечения за пациентите и новаторска култура за своите служители. Горд съм, че се присъединявам към компания, която помага на милиони пациенти по цял свят ежедневно с широката гама от генерични и оригинални лекарствени продукти и решения. Очаквам с нетърпение да работия в тясно сътрудничество с целия екип в Teva, за да изградим успешно бъдеще за компанията и всички заинтересовани страни.“
------
 

Г-н Шулц, на 56 години, е опитен ветеран в сектора на здравеопазването, който се отличава с опита си в ръководенето на финансови инициативи и инициативи за преструктуриране в световни компании. От 2015 г. той е Президент и Главен изпълнителен директор на H. Lundbeck A/S, към която се присъединява, когато компанията е изправена пред загубата на важни патенти. Г-н Шулц прави оценка на бизнеса отгоре до долу и прилага силна стратегия за обрат, включваща съкращаване на оперативните разходи, като същевременно се насочва към пускането на пазара на нови продукти.
Преди да се присъедини към Lundbeck, г-н Шулц работи в продължение на близо три десетилетия в Novo Nordisk, където заема редица ръководни длъжности, включително Главен оперативен директор, Вицепрезидент по доставките на продукти и Директор планиране и обслужване на клиенти в отдела за продукти за лечение на диабет. В Novo Nordisk г-н Шулц играе основна роля в модернизирането на широкомащабното биологично производство на компанията и води експанзията на компанията на американския и китайския пазар.
Освен в Novo Nordisk, г-н Шулц е заемал позиции и в McKinsey и Anderson Consulting. В тези роли той развива уникална глобална перспектива за здравната и фармацевтичната индустрия, разширява дълбоката си финансова проницателност, показва ангажираност към спазване на строги принципи за съответствие и изпълнение и контролира бизнес операциите и екипите в Европа, Северна Америка и Близкия изток.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар