Translate

сряда, 13 септември 2017 г.

Рак на простата оперират с хирургичен робот в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда



Радикална простатектомия за рак на простатата вече се извършва чрез робота Да Винчи. Операциите на злокачествени урологични заболявания се осъществява от хирургичния екип на отделението по Урология, начело с д-р Калоян Давидов, което е специализиран Център по Ендоурология в страната за безкръвно оперативно лечение по ендоскопски, лапароскопски и роботизиран път при заболявания на простатата, бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища (уретери и уретра).
Изключително прецизната техника на робота позволява много фини движения при отстраняването на простатата. Хирургията е с възможно най-малко травматизъм, кръвозагуба и болка за пациента, по този начин той може да се възстанови много по-бързо в сравнение с отворена хирургия.
„Робот-асистираната лапароскопска хирургия е съвременен метод за хирургия при простатен рак. Горди сме, че разполагаме с Да Винчи и нашите пациенти имат достъп до един от най-слабо травматичните и сигурни методи в света. Техниката пести на пациента време за възстановяване, минимизира следоперативната болка, той ще има възможност да води активен начин на живот много скоро след операцията”, казва д-р Давидов, след като извърши поредните роботизирани хирургични интервенции, с които радикално се лекува карцином на простатата – едно от най-честите злокачествени заболявания при мъжете.
Роботът Да Винчи е последна дума на техниката по отношение на минимално инвазивната


хирургия. Той се използва най-вече в урологията и гинекологията и е особено полезен при хирургично отстраняване на тумори – на простатната жлеза при мъжете, бъбреците, пикочния мехур, женската полова система. Хирургът управлява робота от конзола, който оразмерява и филтрира движенията му, за да се прецизират до максимална степен. Инструментите му са силно подвижни и покриват 360о движения, което многократно надвишава възможностите на човешката китка. Хирургът вижда оперативното поле на монитор с многократно увеличение и качество. Всичко това прави технологията сигурен и максимално прецизен метод за хирургично лечение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар