Translate

вторник, 18 октомври 2016 г.

Столичани с нова, постоянна услуга за безплатно и анонимно консултиране и изследване за хепатит С




Желаещите да се изследват за хепатит С и ХИВ, може да посетят „Център за сексуално
здраве” на ул. „Цар Самуил” 111, в понеделник и четвъртък от 8:30 до 13:30 ч.и вторник и сряда от 13:00 до 17:00 ч. Използват се бързи тестове, като резултатите са готови в рамките на 15 минути. 
-Изследването за хепатит С не е включено в годишния профилактичен пакет и не се заплаща от НЗОК. В България едва 3% от болните са диагностицирани. Целта ние да се увеличат откритите, консултирани и насочени за лечение пациенти, както и да им окаже нужната психологическа подкрепа, сподели Силвана Лесидренска, председател на Сдружение „ХепАктив”.
Елена Биринджиева, председател на Сдружение „Здраве без граници” допълни, че „Център за сексуално здраве“ 15 години вече предлага, както безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, така и подкрепа на засегнатите от заболяването. А
а с новата услуга за хепатит С се дава възможност за по-широк достъп до качествени интегрирани грижи на едно място, при гарантирана конфиденциалност.
Новата услуга за безплатно изследване за хепатит С е по инициатива на пациентско сдружение „ХепАктив“ и сдружение „Здраве без граници” и се осъществяват с финансовата подкрепа на фирма AbbVie.


Няма коментари:

Публикуване на коментар