Translate

вторник, 16 февруари 2016 г.

Туризмът подарява надежда!



ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО традиционно връчи ежегодните си награди



Проведеният благотворителен търг бе подчинен на благородната идея да се засвидетелства подкрепа на ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” – Видин, като се даде шанс поне на един млад българин да приключи успешно и със самочувствие своето образование в туризма и да продължи да работи в една от най-динамичните професии у нас.Участниците и дарителите в търга с уникални предмети осигуриха стажове, екскурзия, безплатни абонаменти и още 1760 лв. за двама ученика от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев”, Видин - Симона Венчева и Иван Петков.
Сред наградите в различни категории бе и традиционната награда на Дентапрайм - „Най-красива усмивка в туризма“.

Владислав Стефанов, технически директор на ПРИМ ЕКСПО, наддава за Медал по случай обявяването на Независимостта на България през 1908 г. – реплика, любезно предоставена от Община Велико Търново. Колекцията луксозни издания „Българска вечност”, предоставени за търга от издателство ТАНГРА ТанНакРа - Пътеводител България, Природата на България и България - Географски атлас, спечели Дарина Аргирова-Митева, председател на Туристическо сдружение Каварна.
Сред най-коментираните предмети за благотворителния търг беше колекционерско Мерло, реколта 2003 от златната колекция на винарска изба „Вила Винифера”. За него наддава до края волейболната легенда Евгени Иванов, собственик на първата частна организация, занимаваща се със спортен мениджмънт, маркетинг и обществено здраве у нас.
Красивият „Пейзаж от България” на арт директора на ПРИМ ЕКСПО - художничката Бисерка Огнянова, грабна Йордан Трайков, собственик на винарна „Попова кула” от Скопие.
Лично дарителите и участниците, които подкрепиха благотворителния търг благодариха на ПРИМ ЕКСПО за идеята и нейното реализиране в името на една благородна кауза. Сред тях бяха Николина Ангелкова, министър на туризма; Димитър Димитров, съпредседател на ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация и Център за изследвания на българите; Виктор Димчев, главен продуцент на Глобус Медия Груп и др.
С парични дарения в търга се включиха Българският съюз по балнеология и спа туризъм (БСБСПА) и организаторите на Международната туристическа борса Ваканция/СПА ЕКСПО, които доказаха, че туризмът може да подари надежда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар