Translate

неделя, 22 ноември 2015 г.

За девета поредна година Аон България представя компаниите, отличени като най-добри работодатели през 2015 година



Ангажираността на служителите в България остава стабилна

В проучването през 2015 година се включиха общо 59 компании (55% попадат в категория средни и големи компании, а останалите са малки компании с до 250
служителя) от повече от 8 индустрии. Близо 17 100 служители споделиха мнението си за своя работодател и 353 топ мениджъри оцениха компаниите, които управляват.
Ангажираността на служителите в България остава стабилна и сравнително висока. От всички изследвани служители, средно 61% са ангажирани с бизнеса на компанията, в която работят. Това означава, че те я препоръчват на свои колеги, приятели и познати като добро място за работа. От друга страна ангажираните служители рядко мислят за напускане и не търсят други възможности на пазара на труда. Те влагат много повече, отколкото се очаква от тях на работа всеки ден
Най-ангажирани са служителите от сектор ИТ, следвани от Фармацевтичния сектор и сектор Производство.
Над 55% от служители в тези компании говорят положително за своя работодател и искат да продължат да работят при него в дългосрочен план, като влагат много повече допълнителни усилия в работата си всеки ден, което допринася за бизнес-успеха.
Спрямо 2014 година се увеличава процентът на служителите, които казват, че рядко се тревожат, че могат да загубят работата си. Тази положителна тенденция се допълва и от по-високия процент служители (62%), които твърдят, че могат да си намерят лесно работа, ако трябва сега да си търсят нова възможност на пазара на труда.
Предоставените от работодателите допълнителни придобивки продължават да са ключов фактор при ангажираността на служителите, но основно предизвикателство през следващата година ще бъде комуникацията им към служителите. Според всеки втори служител допълнителните придобивки, с които разполага, не отговарят на неговите потребности, както и на семейството му. В допълнение, близо 60% от служителите в България споделят. че пакетът от допълнителни придобивки, който работодателят предоставя, ще бъде ключов при решението да останат в дългосрочен план в компанията или да търсят нови възможности навън.
Най-добрите работодатели България за 2015 година са:
Категория Малки компании
Място
Компания
Сектор
1.
СайтГраунд
ИТ
2.
Тавекс ЕООД
Финанси
3.
Джапан Табако Интернешънъл
Търговия с тютюневи изделия
Място
Компания
Сектор
1.
Актавис ЕАД
Фармация
2.
Ди Ейч Ел Експрес България ЕООД
Транспорт и Логистика
3.
Калинел ЕООД
Производство

----
Aон провежда проучването в България за девета година. Към момента компанията разполага с най-всеобхватната и мащабна база данни на служителски мнения в страната. За този период са изследвани общо над 500 компании от най-разнообразни сектори на икономиката. Компанията разполага с база данни с 97 000 мнения на служители и 2860 мнения на топ мениджъри, които представляват повече от 450 000 заети в икономиката ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар