Translate

вторник, 24 ноември 2015 г.

Медицински комплекс „Доверие“ се включи в кампанията „Мовембър“ с безплатни прегледи за рак на простата



Консултациите ще се проведат на 21-ви и 28-и ноември. За тях е необходимо единствено
предварително записване на час - на номер 02/40 36100, като пациентите ще получат пълна информация относно следващите стъпки и какво представлява профилактиката.
В рамките на инициативата прегледите, които включва ултразвуково изследване, ректален преглед и консултация, ще бъдат извършвани от д-р Дмитрий Дмитренко.
Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Както в световен мащаб, така и в България, все още има много пациенти, които откриват заболяването много късно, като основна причината за това е липсата на навременни профилактични прегледи. При повечето случаи ракът се развива бавно, в продължение на години, без да се открие самото заболяване. Профилактичните прегледи трябва да бъдат не за откриване на рак на простатата, а за предпазване и ранна диагностика на заболявания.
Ежегодната консултация с уролог е препоръчителна, за да се избегнат хронични заболявания в бъдеще. Около 25% от мъжете на възраст над 40 години страдат от заболяването, заболелите мъже над 50-годишна възраст са 50%, като процентът се покачва драстично с възрастта. В сравнение с тези данни само 5,6% от мъжете на възраст 40-70 години се консултират с уролог, андролог или фитотерапевт по повод на уринарните си проблеми.
Инициативата на Медицински комплекс „Доверие“ е част от „Мовембър“ - информационна кампания за борба с рака на простата и рака на тестисите. “Movember” е съчетание от „moustache” (мустак) и „November“ (ноември).Идеята е мъжете да си пускат мустаци за целия период от месеца, за да привлекат внимание върху проблемите с мъжкото здраве като рак на простатата и тестисите. Посланието е символично: Да се промени „лицето на мъжкото здраве”.
----
„Доверие” е бутиков медицински комплекс, разделен функционално на диагностично-консултативен център и многопрофилна болница за активно лечение. 
На разположение на пациентите са: Медицински център, разполагащ със собствени лаборатории и високотехнологично диагностично оборудване; 9 специализирани отделения за болнична помощ; 4 операционни зали и стационар от над 100 легла; Оперативно лечение с единствената в гр. София система за роботизирана хирургия - Da Vinci.
МБАЛ „Доверие“
Болницата е с изразен хирургичен профил в областта на коремната хирургия, урологията, гинекологията и гастроентерологията. Над 80% от всички диагностични и лечебни процедури се извършват чрез прилагане на минимално инвазивен (безкръвен) метод от висококвалифицирани екипи чрез съвременна ендоскопска апаратура.
Лечението в болницата и медицинския център може да бъде финансирано чрез НЗОК, доброволни здравноосигурителни фондове и лично от всеки пациент спрямо официалните ценоразписи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар