Translate

сряда, 24 юни 2015 г.

Д-р Илко Семерджиев: Разделянето на здравното осигуряване на два пакета ще създаде хаос, напрежение и корупция


Разделянето на здравното осигуряване на два пакета , основен и допълнителен, ще създаде хаос, напрежение и корупция, ще влоши достъпа до здравеопазване, ще създаде листи за чакащи и ще оскъпи здравеопазването за всички български граждани. Това заяви д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването, в интервю за ТВ "Европа". По думите му опозицията трябва да обжалва пред Конституционния съд новоприетите промени в здравеопазването.
Министър Москов прави неконтролируеми неща и ГЕРБ му гласуват закони, за които после ще понесат тежка политическа отговорност, коментира  д-р Семерджиев.
Той заяви, че по отношение на приватизацията на държавните болници, предложението е неработещо и  закъсняло с 15 години. Вече съществуват 116 частни болнични заведения, а за този период инвестициите, възлизащи на милиарди, са влезли в частното болнично здравеопазване, а не в държавното, заяви още той и изрази съмнение, че идеята е направена, за да бъдат обслужени някой олигарси, които да се използват от парите в здравеопазването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар