Translate

понеделник, 4 май 2015 г.

По 10-12 автомобила годишно се преустройват за шофьори с физически увреждания



Цената е между 600 и 1200 лв., като до този праг разходите могат да се финансират от Агенцията за социално подпомагане (АСП), съобщиха от „ВИП Плюс Медикотехническа
лаборатория“, която е единствената компания в България, лицензирана от Агенцията за хората с увреждания да прави такива преустройства.
На практика всеки автомобил може да бъде пригоден за шофиране от инвалиди, казва 47-годишният Стефан Тенев.Той съчетава работата на протезист и автомонтьор в лабораторията на „ВИП Плюс“ в Стара Загора и е единственият специалист у нас, който лицензирано се занимава с преустройство на автомобили за шофиране от хора с увреждания.
---
„Вип Плюс Медикотехническа лаборатория“ е създадена през 1992 г. от  доц. д-р Владислав Иванов, който е доказан специалист в областта на ортопедията с над 30-годишен опит във външното протезиране. Компанията е специализирана в изработването на индивидуални протези за горни и долни крайници, ортезни средства, корсети, индивидуални ортопедични стелки и обувки. „Вип Плюс МТЛ“ е сертифицирана по ISO 13485 за производство и търговия с медицински изделия и е регистрирана в Агенцията за хора с увреждания като производител на медицински изделия. В последните години компанията въвежда редица иновационни технологии в производството на протези и ортези като например единствената в България триоперационна фреза за изработване на модели от твърд полиуретан, ламинации с флексибилни материали и др. „Вип Плюс МТЛ“ разполага с медикотехнически лаборатории в гр. София, гр. Варна и гр. Стара Загора, приемен кабинет в гр. Пловдив и има партньори в над 15 други града в страната.
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар