Translate

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Sirma Business Consulting е „ТОП ИКТ Работодател“ на 2014 г.




Системният интегратор Sirma Business Consulting спечели голямата награда за най-добър работодател в ИКТ и аутсорсинг сектора през 2014 г. в третото издание на
проекта „ТОП ИКТ Работодател“ - инициатива на технологичния издател ICT Media и кариерния уебсайт и агенция за подбор на персонал JobTiger.„Подгласници“ на носителя на голямата награда са Intelligent Systems Bulgaria – дружество, което внедрява ERP и CRM решенията Microsoft Dynamics в България, и Scale Focus – компания, която предоставя иновативни технологични услуги и разработва софтуерни решения. Двете фирми се отличиха с много високи резултати в крайното класиране и заеха второто и третото място в подредбата.
Церемонията по награждаване на победителите в годишния конкурс беше предшествано от кръгла маса на тема “Основни предизвикателства и начини за подобряване на мотивацията в ИТ сектора”.
Sirma Business Consulting е победител и в категория „Системна интеграция“ през 2014 г., като си завоюва първото място в същия раздел на класацията и преди 2 години.
Друга компания, отличена с първа награда в категорията „Развой на софтуер“ през 2012 г., си заслужи първото място в същия раздел и през 2014 г. - това е SEEBURGER Informatik. Българското представителство развива центровете за развой и поддръжка на немската софтуерна компания SEEBURGER AG - световен доставчик на B2B интеграционен софтуер.
Scale Focus e първенец и в категория „ИТ услуги“ на тазгодишното издание на подредбата.
Победител в секция „Аутсорсинг на ИТ услуги“ е Questers Bulgaria. Компанията е специализирана в аутсорсинг на ИТ и консултантски услуги.
В сектор „Телекомуникации и продажби на комуникационна техника“ първенец е доставчикът на комуникационни технологии и услуги Ericsson Telecommunications Bulgaria, който е победител в тази категория за трета поредна година.
За първа година беше връчена и специална награда в раздел „Малки компании до 50 служители“, с която беше отличена компанията за ИТ услуги Accedia.
Класацията се изготвя въз основа на резултатите от изследването “ТОП ИКТ работодател“, което се осъществява за трета поредна година по методология на специализираната в HR одит компания Audit Advice Associates (ААА). Проучването се проведе сред 31 български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на българския пазар. То изследва факторите и степента на ангажираност и удовлетвореност на служителите в сферата на информационните и комуникационните технологии. Броят на служителите, попълнили въпросник за ангажираност, беше 2273.
Изискването за включване в класацията е компаниите-участници да разполагат с поне 50 постоянни служители към началото на проучването, както и съответния брой служители, попълнили въпросника за ангажираност, в зависимост от общия брой зает в организацията. За водещи ИКТ работодатели се обявяват най-добре класиралите се компании измежду всички сектори, като отделно се оповестяват и победителите в отделните категории. За първа година в подредбата включихме и категория за малки компании с персонал до 50 служители.
Проектът се изпълнява със съдействието на Министерството на труда и социалната политика, Американската търговска камара в България (AmCham), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Генерален партньор на инициативата е Tishman International Companies - компанията, която развива и управлява бизнес комплекса Sofia Airport Center (SAC). Партньори на проекта са Experian, Luxoft, Sirma Business Consulting, SBTech и AAA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар