Translate

понеделник, 20 октомври 2014 г.

ЕКОПАК България стартира национален конкурс „Моята зелена мечта за България”



Образователната кампания „Моята зелена мечта за България“ е част от инициативите на ЕКОПАК и общините в страната за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси. В конкурса могат да вземат участие ученици от цялата страна, независимо от тяхната възраст.
ЕКОПАК очаква младите творци да се включат в инициативата, чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България, в периода 10 октомври - 2 ноември 2014.
Всяко дете трябва предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. За да научат повече подробности за инициативата на ЕКОПАК учениците могат да посетят интернет страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg.
Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. а победителите ще се обявят на интернет страницата на конкурса.
„Градина на мечтите” започва своя път от град Русе. След това тя последователно ще премине през градовете Добрич - 11 октомври, Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Враца - 25 октомври, Велико Търново - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар