Translate

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Лекари и сестри от „Сити Клиник” даряват кръв

Персоналът на „Сити Клиник” отново участва в акция по кръводаряване, организирана от Националният център по трансфузионна хематология и Български алианс за кръводаряване.
Целта на инициативата е да популяризира значимостта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, което е от изключителна важност за осигуряване на достатъчни количества кръвни продукти.
“Дефицитът на кръв за кръвопреливане създава риск за живота на пациентите и за това нашият екип в болницата иска да даде личен пример и всички ние ще дарим кръв в името на безопасността на нашите пациенти,” сподели д-р Димитър Симов, кардиохирург в Сити Клиник. Той призова повече хора да се включат в безвъзмездното кръводаряване и да проявят хуманност и човечност, помагайки на свои съграждани, които са в тежко здравословно състояние и се нуждаят от кръвопреливане.
Актът на кръводаряването не само спасява човешки живот, той е полезен и за кръводарителя. По този начин се стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и се увеличават защитните сили на организма. Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа, а качествено - за 3 до 4 седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар