Translate

понеделник, 10 юни 2013 г.

Високите токчета са трепач и в буквален смисъл




Само час и шест минути ходене на високи токчета са достатъчни, за да започнат жените да изпитват болка.
Високите токчета, съвсем заслужено и в буквален смисъл на думата, се наричат трепач, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване направено от специалисти на Колежа по подология (подиатрия, хироподия).Експертите предупреждават, че обувките на високи токове увеличават риска от сериозни медицински проблеми, сред които артрит, мускулни травми и прищипани нерви.
Проучването им показва, че 50% от жените са страдали от проблеми с краката, след като са пренебрегнали заплахата, която представляват високите токчета. А 90 %  от представителките на нежния пол пък са получавали пришки, напукани пети, мазоли и враснали нокти от носенето на обувки с високи токчета. Проучването им показва също така, че на  40% от  дамите им се е случвало да ходят дори боси, защото повече не са издържали върху високите токчета .
Колкото по-високи са те обаче, толкова повече се променя наклонът на тялото, а това е вредно за таза и може да причини притискане на гръбнака.
Несвойственото за краката положение върху високи токчета причинява различни болки и може да доведе до износване на ставите и меките тъкани, и в крайна сметка до развитието на артрит", обяснява Майк О'Нийл от изследователския екип.
Така, че жените трябва да преценят сами дали в името на модата трябва да подлагат здравето си на сериозен риск.

Няма коментари:

Публикуване на коментар