Translate

сряда, 29 май 2013 г.

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андрева: Ще решавам проблемите на бързи обороти



„С цялото си сърце и познанията, които имам, ще решавам проблемите в здравеопазването на бързи обороти. Имаме много проблеми за решаване. Надявам се в най-кратки срокове за част от тях да се види резултатът, защото всички го очакват - както моите колеги лекари, така и
всички наши пациенти.“ Това каза новоизбраният министър на здравеопазването д-р Таня Андреева при приемането на поста от министъра в служебното правителство проф. д-р Николай Петров.
Тя съобщи, че разполага с подробно разработена програма за развитието на здравеопазването и подчерта, че всяка промяна, която се реализира, ще бъде правена с помощта на съсловните и пациентските организации.
Д-р Андреева заяви, че сред първите й приоритети са проблемите в Спешна помощ, премахването на лимитите за медицински услуги и регулирането на цените на лекарствата.
През следващата седмица министърът на здравеопазването ще обяви политическия кабинет на МЗ и приоритетите на новото ръководство на министерството. 
-------

Д-р Таня Андреева-Райнова е изпълнителен директор на ІІ СБГАЛ „Шейново". 
Избрана е за директор на болницата през 2011 година с гласовете на мнозинството на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Преди това е била председател на Съвета на директорите на ІІ СБГАЛ „Шейново" и на ІV МБАЛ ЕАД.
Д-р Андреева завършва Медицинския факултет към Медицинския университет в София, специалност „Акушерство и гинекология". Тя е Магистър по „Здравен мениджмънт" в Медицинския университет, София и по „Управление на човешките ресурси" в Нов български университет.
Д-р Андреева е била активистка на младежката организация на СДС в столичния район "Илинден". През 2006 г. става член на управителния съвет на Столичния медицински холдинг като представител от квотата на т.нар. коалиция "Баба, дядо и внуче" - Демократическа партия - Гергьовден и БЗНС на Анастасия Мозер и остава в холдинга до неговата ликвидация. Влиза в политиката с "Гергьовден" и през 2007 г. е кандидат за общински съветник в София.
Д-р Андреева е родена е на 7 юли 1973 г.Омъжена е и има едно дете. Владее френски и руски език. Съпругът й също е лекар.
В 42-то НС влиза като депутат от гражданската квота на "Коалиция за България".




Няма коментари:

Публикуване на коментар