Translate

неделя, 16 декември 2012 г.

Елисавета Коробченко - новият Управляващ директор на AVON за регион Балкани



Освен AVON България, Македония и Албания, които г-жа Коробченко успешно управлява от края на септември тази година, тя поема ръководството на офисите на козметичната компания и в Сърбия и Черна гора. Тази промяна е наложена от разделянето на Дунавския регион на два по-малки – единият е Балкани, и другият – Унгария, Босна и Херцеговина, Република Хърватия и Словения.
С преструктурирането глобалната компания прави крачка напред, за да отговори по най-добрия и ефективен начин на нуждите на нейните клиенти и търговски представители.

„Чувствам се изключително привилигирована да поема поста и да приема предизвикателната задача да подобря и ефективността и приходите в региона. Вярвам, че разделянето на Дунавски регион, на два по-малки региона, на които да се дава по-голяма свобода за взимане на локални решения, ще допринесе за запазване на водещата пазарна позиция във всяка продуктова категория. Така бихме искали да направим бранда AVON още по-близък до потребителите. От друга страна, така компанията ще отговаря в още по-висока степен на специфичните нужди на пазарите чрез строго локален бизнес подход”, сподели Елисавета Коробченко.
Като Управляващ директор на компанията за жени в България, тя си поставя три основни цели: запазване на лидерските позиции на AVON в областта на ароматите, увеличаване на продажбите, и още по-голяма отдаденост на компанията в рамките на благотворителните кампании „От любов към живота” и „Говори открито срещу домашното насилие”.
--------
Елисавета Коробченко се присъединява към екипа на AVON през 2002 г. като Мениджър подкрепа на продажбите в AVON Украйна. След това поема поста Дивизионен мениджър в търговската структура на AVON. През 2006 г. Коробченко е назначена на позицията Търговски директор на AVON за Литва, Латвия и Естония. Тя успява да въведе изцяло нови стандарти в продажбите, като подкрепи търговската структура с инвестиране в обучения и развитие на талантите. Така тя постига обрат в бизнес резултатите и да ги довежда до  двуцифрен растеж.
Елисавета Коробченко е носител и на множество отличия от бившия регион на Централна и Източна Европа, като едни от от тях са наградите за развитие на таланти, както и награда за Устойчив растеж на продажбите в Централна и Източна Европа. Преди да заеме позицията управляващ директор на AVON за България, Албания и Македония, Коробченко изпълнява длъжността Търговски директор за Украйна и Грузия.
--------
AVON-е най-голямата компания за директни продажби в света с над 11 милиарда долара годишен приход.Компанията е фактор в икономиката на много от пазарите, където е представена и се радва на над 6,4 милиона независими представители в над 100 страни по света, както и на 90% познаваемост на марката. 
AVON притежава богато портфолио от козметични, модни продукти и бижутерия. Предлага иновативни технологии в сферата на козметиката и се гордее с най-много жени на мениджърски позиции, в сравнение с други публично-търговски компании. 
През 2011 година AVON отбеляза своята 125 годишнина.

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар