Translate

неделя, 16 декември 2012 г.

”Сити Клиник”-2 в 1, болницата на бъдещето ще работи и с US клиники



Премиерът Бойко Борисов, здравният министър Десислава Атанасова, доц. Иво Петров, един от собствениците на болницата и председател на Дружеството на кардиолозите в България, тържествено прерязаха лентата на МБАЛ „Сити клиник Кардиологичен център"
На откриването присъстваха създателят на Ендоваскуларното дружество в САЩ и председател на сърдечния институт в Аризона проф. Едуард Дитрих и директорът на Международното дружество на ендоваскуларните специалисти д-р Доналд Рейд от Шотландия, директори на водещи болници в страната, депутати, представители на НЗОК, БЛС и много гости.
"Това ще е най-модерната болница за сърца, а в Библията сърцето е душата на човека", каза, Знеполският епископ Йоан който извърши водосвета на новата 5-етажна болница разположена, на южната дъга на околовръстното шосе (ул. Околовръстен път 127) срещу „Царско село", на площ от 4 хил. кв. м..
Инвестицията в "Сити клиник" надхвърля 30 млн. лв. и в нея ще работят 200 лекари и медицински сестри.
Болницата и диагностичния център (“Сити Клиник“  Диагностично-консултативен Център)са оборудвани с най-модерната образна диагностика в страната-дигитална рентгенова уредба, дигитален мамограф, 4D eхокардиограф и 4D ехо-Доплер апарат за изследване на съдовете, както и с един от най-модерните ядрено-магнитни резонанси в Югоизточна Европа - първия в България (3-Тесла) магнитен резонанс с ултрависока разделителна способност и широк отвор, както и система за намаляване на безпокойството при пациентите, изследвани с магнитен резонанс, посредством амбиентно осветление. Всички технологични решения са насочени към максимално намаляване на вредните въздействия от апаратурата отстраняване на дискомфорта.
За първи път в България е инсталирано четвърто поколение софтуер за намаляване на дозата на облъчване при компютърния томограф.
"Сити Клиник" разполага още с болничен стационар от 90 легла, 20 специализирани кабинета в диагностично-консултативния център, спешно отделение, 5 операционни зали и две ангиографски лаборатории. Отделно има отделения по кардио и съдова хирургия, неврология и гастроентерология.
Приоритет в лечението ще са щадящите пациента минимално инвазивни методи като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нервно-съдови процедури и периферни съдови интервенции.
"Мисията на всички в "Сити клиник" е да осигурим най-високо качество на медицинските услуги. Разполагаме с уникално съчетание от авангардна технология и специалисти с умения и качества на световно ниво. Това е болница от бъдещето, начало на реализация на една мечта, която има два компонента - българското население да бъде здраво, а вторият - България да бъде представена на картата на Европа и на света като специална дестинация за развитие на медицинската наука и практика", каза доц. Петров, началник на Клиниката по кардиология в „Сити клиник".
Частното лечебно заведение е първото у нас, което разполага с Център за ранна диагностика и лечение на атеросклерозата и Център за ендоваскуларно (минимално инвазивно) лечение на цялата сърдечна и съдова патология, в това число и обхващане на съдово-неврологични заболявания като остър исхемичен инсулт и мозъчни аневризми.
"Сити Клиник" е изградена по американски модел. Партньор й е Arizona Heart Institut в САЩ. US специалисти в кардиологията ще идват в българската болница, за да обучават лекарите ни, които ще имат и възможността да ходят на специализации в Щатите. Болницата ще прилага и телемедицина, при която в реално време наши и чужди светила ще правят прегледи на пациенти, следоперационни консултации и коментиране на резултати от изследвания.
Новото лечебно заведение и ще работи в тесен контакт с „Харвард медикъл скул", Университетската болница в Кеймбридж и с Института за сърдечни заболявания в Аризона, чиито председател е проф. Едуарт Дитрих.
Собственик на "Сити Клиник" е "Сити хоспитъл енд Клиникс", дружество, в което акционери са български лекари и бизнесмени.
Болницата започва да работи с НЗОК в края на януари 2013 година.
-------
Министър-председателят Бойко Борисов каза при откриването на „Сити Клиник":
-Колкото повече „работещи хора, а не лекуващи се или диспансеризирани, има една държава, толкова по-добре е тя. Пациентите ви да излизат от тук така, че да могат да отиват да работят! Всяка нова частна болница отива при здравната каса. Но от друга страна, за разлика от държавните, ние не им даваме заплати, средства за оборудване, апаратура и поддръжка на сградите, така че нещата се балансират. Даваме 3.4 млрд. лв. на година и никога не стигат за здравеопазване. Частните болници не са ни в тежест, те инвестират. Затова са неоснователни някои намеци срещу частните болници

Няма коментари:

Публикуване на коментар