Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

50 години Рош в онкологията и 85 години Рош в България



Дан Замонеа: „Стратегията на Рош е да намира нови, иновативни лекарства за нерешените проблеми в медицината”



Дан Замонеа, директор на Мениджмънт Център Румъния в Рош и , мениджър в Рош за страните от балканския регион (Румъния, България, Сърбия, Хърватия, Македония, Черна гора, Молдова, Албания, Косово, Босна и Херцеговина) и Методия Чадиковски, генерален мениджър на Рош България, представиха визията на компанията за развитието на фармацевтичната индустрия на Балканите през следващите няколко години.
Поводът за посещението им у нас бе отбелязването в световен мащаб на 50 години Рош в онкологията, както и навършването на 85 години Рош в България, която е най-голямата биотехнологична компания в сферата на фармацията в света. В България тя присъства от 1927 г. и е утвърден лидер на фармацевтичния пазар.
По думите на Чадиковски Рош повече от десетилетие продължава да следва стратегията си за разработване на лекарства, които блокират механизмите за развитие на заболяванията.
„Ние се възприемаме като партньор на всички други сфери в здравеопазването – здравни власти, медицински специалисти, пациенти и сме убедени, че политиката ни и инвестирането в нови лекарства ще подобри ефикасността на здравеопазването и лечението на пациентите”, поясни той.
„България е една от най-важните държави в Мениджмънт център Румъния по отношение на големина, динамика и потенциал на фармацевтичния пазар. Много съм щастлив, че здравеопазването е приоритет на управляващите и свързаните с него обществени политики се изпълняват, каза Дан Замонеа.
За 85-те години до 2012 г. Рош България се утвърди като лидер на фармацевтичния пазар на лекарства, отпускани по лекарско предписание, с 69 висококвалифицирани служители и активна социално отговорна политика.
За 2011 г. компанията е инвестирала над 980 хил. лв. в проведени в България клинични програми и проучвания. Инвестицията в тези проучвания поставя българските медицински специалисти наравно с колегите им по света, като дава достъп на българските пациенти до най-новите методи на лечение и пести средства на цялото общество. Лекарствата на Рош се прилагат за лечение на социално значими заболявания като различни видове рак, анемия, хепатит, ревматоиден артрит, остеопороза, затлъстяване, HIV и СПИН, грип.
Основният приоритет в развитието на Рош през следващите години е насочен към запазване на лидерската позиция на компанията на фармацевтичния пазар. Планираните инвестиции са най-вече в стратегическите области на Рош, а именно онкология, вирусология, анемия, ревматология и заболявания на централната нервна система (ЦНС). 
---------


През 1962 г. Рош разработва първото химиотерапевтично лекарство за лечение на различни видове тумори. Това откритие бележи началото на успехите в борбата с тази коварна болест.

През 1986 година Рош представя първото биотехнологично противораково лекарство.
През 1997 година е разработено първото антитяло за лечение на рак.
През 1998 година - първото перорално лекарство за рак, което се активира в тумора, както и първото таргетно лекарство за HER2-позитивен метастазирал рак на гърдата.
През 2004 година - първото таргетно лекарство, което удължава живота при хора с рак на белия дроб, както и първото анти-ангиогенезно лекарство, което пречи на туморите да образуват своя кръвоносна система и да нарастват.
През 2012 година - първото персонализирано лечение за метастазирал меланом и напреднал базалноклетъчен рак на кожата.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар