Translate

петък, 9 ноември 2012 г.

Пари потъват, защото държавата финансира структури, само защото отговарят на изискванията на закона



Според ДПС един от големите проблеми пред касата през следващата година ще бъде увеличаващият се брой на здравно неосигурените лица. Д-р Хасан Адемов допълни, че
пари потъват, защото държавата финансира структури, само защото отговарят на изискванията на закона. По думите му обаче, докато няма конкуренция между финансиращите органи, между лечебните заведения, докато пациентът със своите пари не избира в кое заведение да се лекува - няма да има  реформа. Реформата може да струва загуба на политическо доверие, подчерта д-р Адемов, но , по думите му управляващите повтарят грешката на Тройната коалиция - да не се предприемат решителни стъпки за промяна в сектора От ДПС са категорични, че преразпределянето на дейности не означава реформа.

Според цитираните от д-р Адемов цифри, над 9 млрд. лв. са били отделени за здравеопазване при тройната коалиция, за функция "здравеопазване" за четирите години от управлението си ГЕРБ е отделило 12 млрд лв. И въпреки това пациентите не са доволни, лекарите също, коментира той. 
Очевидно, заключи той, проблемите не се решават само с отпускане на повече пари.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар