Translate

събота, 10 ноември 2012 г.

Готвачка написа първия си роман на смартфон

41-годишната Джорджина Кембъл, майка на три деца, написа първия си роман не на компютър или на хартия, а на смартфон. В творческото си начинание жената била подпомогната от своята 14-годишна дъщеря Лора, предаде Дейли Мейл.
Всичко започва от филма "Атакувай блока", който майката и дъщерята гледали заедно. Но докато Лора харесала много прожекцията, Кембъл заявила, че може да напише по-добър сценарий.
Двете се договорили всяка да напише нещо. След четири месеца труд била завършена книга с обем близо 56 хиляди думи, написана с приложението memopad на смартфон BlackBerry. „The Kickdown Girls" разказва за група момичета от южен Лондон и попада в жанра „реалистичен трилър”.
Джорджина Кембъл, която е главен готвач в посолството на САЩ в Лондон, споделя, че започнала да пише разказа на своя BlackBerry, тъй като смартфонът бил винаги с нея. Тя е писала в метрото, в почивките докато е на работа, по време на разходка и въобще навсякъде където е възможно.
Книгата е издадена от Memoirs Books и се продава в Amazon, както и в редица други магазини и онлайн търговски мрежи. Дъщерята Лора е написала само 10 страници от книгата, но „тя има достатъчно време”, както казва майка й.

Няма коментари:

Публикуване на коментар