Translate

четвъртък, 19 януари 2012 г.

BayerHealthcare представи положителни резултати от проучването MAESTRAL на Конгреса на Европейското дружество по респираторни заболявания в Амстердам

MAESTRAL е проспективно, международно, мултицентрово, рандомизирано, двойно-сляпо, двойно (активно и неактивно) контролирано проучване във Фаза ІV- на атибиотична терапия при пациенти с екзацербации на лека до умерена ХОББ, сравняващо moxifloxacin и amoxicillin/clavulanic acid
От общо 1492, участващи в проучването пациенти, 1056 са получавали или moxifloxacin 400 mg перорално, веднъж дневно, в продължение на 5 дни, или amoxicillin/clavulanic acid 875/125 mg, перорално, два пъти дневно, за 7 дни. Резултатите сочат, че лечението с moxifloxacin е постигнало успешно първичните крайни цели за сравнима ефективност (noninferiority) в цялата популация на проучването.При пациенти с доказана бактериална екзацербация лечението с moxifloxacin се свързва със сигнификантно по-ниска степен на клиничен неуспех в сравнение със „златния стандарт” в терапията-amoxicillin/clavulanic acid .
Степента на клиничен неуспех при пациентите с положителен бактериален тест при включването е била сигнификантно по-ниска при лекуваните с moxifloxacin в сравнение с тези, получавали amoxicillin/clavulanic acid; терапевтична разлика от около 6% в полза на moxifloxacin. 
Моxifloxacin на Bayer понастоящем е одобрен за приложение в 127 страни като перорална форма и в 114 страни като интравенозна форма. До момента  повече от 142.4 милиона пациенти по цял свят са лекувани с moxifloxacin таблетки и около 6.6 милиона с интравенозната форма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар