Translate

понеделник, 16 януари 2012 г.

И ваната и душа - вредни


Те може да увредят здравето, защото една трета от душ главите са пълни с микроби и нетуберкулозни микобактерии (НТМ). Патогенът образува биофилм, който полепва по вътрешността на пластмасовата душ главата и изпуска облак от организмите в лицето на къпещите се, които могат да причинят умора, суха кашлица и общо неразположение.
За здрави хора това рядко е проблем. Но тези с отслабена имунна система, с някакво заболяване или бременните жени могат да получат инфекция, твърдят американски учени.
Експертите съветват когато пуснем водата, да я оставим да тече поне една минута, преди да вземем душ. Освен това душ главите не бива да бъдат от пластмаса.
Вземането на вана над 10 минути дневно  в продължение на година състарява кожата с 10 години. 
Хлорираната вода не само прави кожния слой по-набръчкан, но уврежда пигментът и унищожава полезните вещества, което води пък до алергични и дерматологични проблеми като дерматит, екзема и псориазис.
Водопроводната вода по домовете е примесена с хлор, за ежедневно обеззаразяване на питейната вода за домашни нужди, с цел защита от различни микроби и токсини. Освен него трябва да имаме предвид и отлаганията по тръбите. Затова ако искаме да пием тази вода, трябва да я кипнем предварително на котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар