Translate

сряда, 18 януари 2012 г.

Пластичните хирурзи в Токуда ще консултират безплатно жени с поставени опасни френски импланти (РІР) за възможни усложнения

Националният консултант по пластична хирургия доц. д-р Димитър Евстатиев и неговият екип организират безплатни прегледи на жени с поставени френски импланти за възможни усложнение и опастности за здравето им. Консултациите ще се провеждат всеки вторник до края на февруари от 10 до 14 часа след предварително записване на телефон 02/ 403 4911.
Здравните министерствата на няколко държави в Европа, сред които тези на Франция, Чехия, Холандия и др. призовават всички жени, които имат гръдни импланти на френската компания „Поли имплант протез”, да ги премахнат своевременно, съобщи доц. Димитър Евстатиев, началник на клиниката по Пластична и реконструктивна хирургия в Токуда и председател на Българската асоциация по пластично-възстановителна и естетична хирургия
Официалното становище на Българската асоциация по пластична хирургия ще бъде прието на 27 януари т. г.”, заяви той и допълни, че некачествените френски импланти крият сериозни рискове от спукване и дори могат да доведат до усложнения при жените, които откажат да ги отстранят.
Доц. Евстатиев съобщи още че в страната са внесени над 3000 от дефектните френски импланти. За сигурността на жените  с поставен такъв силикон  е препоръчително да бъдат прегледани и консултирани от пластичен хирург за превенция от потенциалните опасности.
Всички жени с поставени импланти трябва да се подлагат на редовни прегледи веднъж на всеки шест месеца. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар