Translate

вторник, 24 май 2011 г.

Двама българи за първи път на червения килим в Кан



Актрисата Теодора Духовникова и PR експертът Максим Бехар са първите българи, преминали по червения килима, по който право да преминат, имат само номинираните за „Златна палма”. Преди тях единствено покана за това е имала актрисата Гинка Станчева, която през 1957 година, преминава по него в българска народна носия, поканена като изпълнителка на главната роля във филма “Земя” на Захари Жандов.
Двамата българи бяха изпратени като посланици на фестивала, поканени от организаторите и от основния партньор тази година Chivas Regal.
“В Кан имах важна роля, макар и не филмова – каза Максим Бехар. - Ролята ми от години е да подобрявам имиджа на България по света и да разказвам в каква прекрасна държава живеем всички ние. Смятам, че успях да заинтригувам много хора да инвестират успешно в страната ни, за което искам да благодаря и на Pernod Ricard България, които се включиха в тази идея по блестящ начин”
“Фестивалът в Кан бе уникално място да видя мои колеги, да усетя атмосферата на творчеството и най-доброто от филмовия свят на планетата. Надявам се един ден да видим и български филм в официалната конкурсна програма и да повторим многократно успехът на сънародничката ни Иглика Трифонова, която тази година, взе първа награда за своя сценарий”, отбеляза и Теодора Духовникова.
Духовникова и Бехар посетиха и премиерата в рамките на конкурсната програма  - турския филм “Имало едно време в Анадола”, който часове по-късно спечели Голямата награда на фестивала. Имената на двамата българи, както и държавата, която представляват, бяха обявени официално при стъпването им на Килима, за информация на стотиците журналисти и продуценти, които бяха дошли да приветстват гостите.
Те предадоха на Регионалния мениджър на “Chivas” Люси Шенън уникален подарък, който тя от своя страна, ще предаде на председателя на журито на тазгодишния фестивал Роберт де Ниро.
Подаръкът пресъздава петото оригинално решение на Аполониевата задача, изгубено при пожара в Александрийската Библиотека и възстановено 22 века по-късно от 18 годишния ученик от София - Радко Котев. Младежът собственоръчно пречерта своето решение, за да го подари на Роберт де Ниро.
“Искахме да покажем на председателя на журито и чрез него - на целия свят, че в България има твърде много “Радкокотевци”, които – убедени сме – един ден ще направят чудеса и в киното!” убеден е Максим Бехар.
----------

За Теодора Духовникова:

Тя е завършила актьорско майсторство в класа на професор Снежина Танковска. Най-известните й роли са на г-ца Д Олбак в "Развратникът" от Ерик-Еманюел Шмит, Лора в "Любовни булеварди" от Стефан Цанев, Мерал в "Полковникът и птиците" от Христо Бойчев, Поли Пийчъм от "Просяшка опера" от Джон Гей. През 2009 г. участва във филма "Прогноза" на Зорница София.

За Максим Бехар:

Той е един от лидерите на българския PR бизнес, работил е по стотици важни корпоративни и политически проекти. Агенцията му M3 Communications Group, Inc. бе обявена тази година за Агенция на годината в BAPRA Bright Awards, а няколко дни по-късно и за “Най-добра консултанска компания в Източна Европа” от авторитетния The Holmes Report.

За събитието от “Chivas Regal”:

Най-луксозното уиски в света CHIVAS REGAL, избра Теодора Духовникова (актриса) и Максим Бехар (PR специалист) за посланици на България на събитията, включени в последните два дни от програмата на най-големия кинофестивал в света.
Всяка година, ексклузивният партньор на фестивала Chivas, организира елитно събитие в обособена за целта къща, където са поканени популярни личности от целия свят. Подборът на гостите се осъществява по критерии „лидери на мнение” за съответната страна, като задължително условие е, всеки един от тях да е сам носител на високите ценности на Chivas – не само в рамките на събитието, а и в реалния живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар