Translate

събота, 28 май 2011 г.

„Двойна фантазия” на Леонидов и Рахнев предизвика стълпотворение в Сатирата


Артистично и неформално, като самите автори, премина двойната премиера на „Сляпа неделя” от Румен Леонидов и „5 пиеси” от Елин Рахнев. Във фоайето на Сатиричния театър пред огромна публика двамата не скочиха от „прозореца на Йонеско”, не бяха урочасани, но издържаха „Тест”-а в „Деветия кръг на Рая”
„Двойната фантазия” на Леонидов и Рахнев беше представена от директора на театъра Иван Попйорданов. Той очерта талантите им и пожела да ги приюти в Сатирата за много дълго време. На фона на класическа рок музика на запис двамата четоха взаимно текстовете си.
5-те пиеси на Рахнев и 5-те поетични цикъла на Леонидов (на които Рахнев е редактор) си партнират подтекстово, метатекстово, визуално и чисто битово, изразявайки всеки по свой начин „непосилната лекота” на „Животното Живот”.
Феновете на двамата автори препълниха театъра, като сред най-запалените изпъкнаха президентът Петър Стоянов, Леа Коен, Татяна Дончева, журналистите Сашо Дико, Бойко Василев, Тодор Токин, Петя Владимирова, Кристина Патрашкова, Живко Желев, Георги Атанасов, Росен Тахов, издатели, актьори и свободни артисти.
Зрители не спряха да прииждат, докато във фоайето на Сатирата не стана претъпкано като в „Маршрутка”. С две думи – „Държавният резерв от личности” преля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар