Translate

сряда, 12 юли 2023 г.

Yettel посрещна 38 ученици в третото издание на програмата „Втора смяна“

В рамките на един месец деца или близки на служители на Yettel ще направят уверени първи крачки в професионалния си път
 
 
Yettel даде официален старт на третото издание на стажантската си програма „Втора смяна“. 38 ученици от цялата страна прекрачиха прага на компанията, за да трупат опит от едни от най-добрите професионалисти в сферата на телекомуникациите.
„Втора смяна“ е инициатива за децата на служителите на Yettel и тяхното кариерно ориентиране. Тя дава възможност на всички тийнейджъри от 10-и до 12-и клас, които са деца или близки роднини на Yettel служители, да получат практически знания в избрана от тях сфера. По време на практиката си младите таланти ще работят наравно с експерти от ключови дирекции: ESG, „Кредитен риск“, „Привличане на таланти", „Правна“, „Финансови системи за управление“, „Потребителски канали“, „Разработка на софтуер“ и други. Всеки участник работи със свой ментор, който го въвежда в света на работната среда и практики.
„За разлика от многото възможности за стаж, предлагани от други компании, нашият фокус са именно нашите деца, защото всеки един от нас като родител се вълнува от бъдещето им. Затова ние решихме да подкрепим колегите, давайки възможност на техните деца да се докоснат до начина на работа на един от най-динамичните работодатели в България. Със стажа си при нас се надяваме младите таланти по-лесно да намерят своята професия и сферата, в която искат да се развиват и да продължат обучението си по-нататък, а защо не и някой ден да се върнат на работа в компанията, както вече някои направиха”, сподели Лилия Владимирова, мениджър „Трудови отношения“ в Yettel.
Тази година 31 от участниците ще трупат опит с екипи от централния офис и склад на Yettel, а седем от тях ще се обучават от колегите си на първа линия в магазинната мрежа на телекома. Всеки млад бъдещ професионалист получава собствен ментор, който го напътства по време на програмата. В рамките на практиката учениците сключват трудов договор и получават допълнителни социални придобивки.
„Това е инициатива, в която се опитваме да развиваме личностите умения на децата, като същевременно се докоснат до реални задачи, които вършим на ежедневна база в екипите ни. За мен програмата е изключително важна и е гордост, защото даваме шанс на деца на нашите служители не само да посетят офиса, едно желано място за всяко дете, но и да придобият първите си трудови навици вече като пораснали младежи! Надявам се, че тази програма ще ги развълнува и ще е мост към постоянна позиция в компанията за тях в бъдеще“, сподели Гергана Добрева, ръководител „Трудови процеси“ в Yettel и ръководител на проекта „Втора смяна“.
Тази година телекомът разшири програмата „Втора смяна“, като създаде първата Yettel Teen Academy, която също е насочена към децата и близките на служителите. Академията обхваща по-широка възрастова група ученици от 5-и до 12-и клас, които в рамките на една седмица преминават през различни сесии и работилници, посветени на защита на лични данни, информационна сигурност, финанси, управление на проекти, както и тематични игри, насочени към устойчивото развитие и развитие на личностни и комуникационни умения и други.
„Целта на Yettel Teen Academy е да помогне на младите хора в избора на бъдеща професия, да развие в тях ключови умения, да ги запознае с уникалната култура на нашата компания и в допълнение, да им помогне да създадат нови приятелства, а защо не и да се забавляват заедно. Вярвам, че с подобни инициативи подпомагаме и личностното развитие и кариерното ориентиране на нашите деца“, добави още Лилия Владимирова, ръководител на програмата Yettel Teen Academy.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар