Translate

понеделник, 10 юли 2023 г.

Xiaomi Pad 6 - таблетът, създаден за ефективна работа и още повече забавление

 

 

Xiaomi обяви вчера за своите международни пазари Xiaomi Pad 6, предназначен за работа, но също и за забавление. Създаден да бъде ефективна работна станция за потребителите с натоварено ежедневие, Xiaomi Pad 6 разполага с 11-инчов WQHD+ /2880 x 1800/ дисплей при 309 ppi, който предоставя ярки и ясни изображения. Междувременно неговата мобилна платформа Snapdragon® 870 осигурява мощна производителност през целия работен ден. Изключителната енергийна ефективност и голямата батерия от 8840 mAh /typ/ позволяват на потребителите бързо да преминават между отворени приложения, за да превключват бързо и лесно между задачите на работното място.

Снабден с практични функции, този високопроизводителен таблет е създаден да предвиди и отговори на нуждите на работещите потребители. Той постига това със софтуера MIUI for Pad – ексклузивен мобилен потребителски интерфейс, подобрена писалка Xiaomi Smart Pen /2-ро поколение/ и Xiaomi Pad 6 Keyboard, които безпроблемно подобряват цялостната продуктивност. Xiaomi Smart Pen /2-ро поколение/ прави още по-лесно воденето на бележки, правенето на екранна снимка или използването на функцията за рисуване, за да илюстрирате творчески идеи. Удобните бутони на Xiaomi Smart Pen /2-ро поколение/ ви позволяват да направите бърза екранна снимка или да превключвате между писане, рисуване и цветни функции, когато е необходимо, в приложението Notes. Нещо повече, по-високата плътност на пикселите на дисплея гарантира, че малките размери на шрифта са по-лесни за четене, така че още повече съдържание може да се визуализира, за да се осигури по-малко скролване.

Когато се използва с клавиатурата Xiaomi Pad 6, функционалността на таблета се разширява допълнително и интерфейсът може да се адаптира, така че потребителите да могат да създават персонализирани преки пътища. За видео разговори Xiaomi Pad 6 има центрирана ултраширока предна камера с функция FocusFrame, която автоматично настройва камерата, за да държи потребителя ясно в средата на кадъра. Четирите микрофона на таблета улавят гласа на потребителя точно и значително намаляват фоновия шум дори на оживени места като работни пространства с отворен план, кафенета и летища. Xiaomi Pad 6 разполага с вграден USB 3.2 Gen 1 интерфейс, който се свързва с други устройства за бърз трансфер на данни и поддържа изходен видео сигнал за до 4K резолюция при 60Hz и със сигурност ще задоволи всички нужди при много на брой задачи.

За да се забавлявате в социалните медийни платформи, да гледате видеоклипове или да релаксирате с игри, Xiaomi Pad 6 се предлага като персонално ултрапреносимо развлекателно устройство, поддържащо Dolby Vision®, осигуряващо невероятно цветно визуално изживяване. Таблетът предлага 99% DCI-P3 цветова гама за 1,07 милиарда цвята /следвайки стандарт CIE 2015/ за ярки завладяващи изображения, а честотата на опресняване на дисплея е до 144Hz, предлагайки плавно гейминг изживяване. Междувременно сертифицираната от TÜV Rheinland ниска синя светлина гарантира часове гледане с намалена умора на очите.

Поддържайки Dolby Atmos® и Hi-Res Audio, Xiaomi Pad 6 разполага  с четири високоговорителя, покриващи широк звуков диапазон - от мощен бас до висок тон, осигурявайки страхотно аудио изживяване, независимо дали слушате рок концерти на живо или опери.

Тънък и лек, Xiaomi Pad 6 разполага с цялостен дизайн от алуминиева сплав с рамка от 6,51мм и тежи само 490 грама, което го прави подходящ за използване където и да отидете. Xiaomi Pad 6 е вдъхновен от емблематичния естетичен дизайн на флагман серията Xiaomi 13, осигуряваща стилен имидж във всяка ситуация!

Xiaomi Pad 6 се предлага в три цвята: Gravity Gray, Gold, Mist Blue. Вариантите 6GB+128GB започват от 399 EUR; 8GB+128GB от 429 EUR, а 8GB+256GB от 449 EUR.

В България таблетът ще се предлага от началото на месец август в следните варианти:

6GB+128GB – препоръчителна цена 749 лева

8GB+256GB - препоръчителна цена 859 лева

Xiaomi Pad 6 характеристики

 

Xiaomi Pad 6

Дисплей

·        11” WQHD+ /2880 x 1800/ дисплей1 at 309 ppi

·        30/48/50/60/90/120/144Hz честота на опресняване5

·        1.07 милиарда цвята

·        99% DCI-P3 покритие /следващо CIE 2015 старндарт/

·        Поддържа Dolby Vision®

·        TÜV Rheinland сертифициран за Low Blue Light /Hardware Solution/

·        Corning® Gorilla® Glass 3

·        Яркост: 450 нита /typ/, HBM 550 нита

Производителност

·        Snapdragon® 870 Mobile Platform

·        Octa-core CPU, up to 3.2GHz computing

·        5th gen Qualcomm® AI Engine

·        7nm process technology

·        8840mAh /typ/ батерия

·        RAM+ROM: 6GB+128GB / 8GB+128GB / 8GB+256GB

·        33W бързо зареждане7

Камера и аудио

·        13MP задна камера

       - f/2.2

       - Поддържа 4K видео запис при 30fps

·        8MP предна камера

 - f/2.2

 - Поддържа 1080p видео запис при 30fps

·        Четворни високоговорители с голям размер

·        4 микрофона за ясно и точно улавяне на глас

·        Поддържа Dolby Atmos®, Hi-Res Audio и Hi-Res Audio Wireless

Софтуер

·        MIUI Pad 14

·        Свързване с телефони: Mirroring на вашия смартфон към Xiaomi Pad 6. Синхронизирайте приложенията, които използвате, към Xiaomi Pad 6.8

·        Drag and drop: Позволява лесно прехвърляне на изображения и файлове през Галерия и приложения за управление на файлове след mirroring на вашия смартфон към Xiaomi Pad 6 с функцията за свързване към телефони.8

·        Conference tools /Noise reduction, Fill light, FocusFrame/3

·        Android 13

Свързаност

·        USB 3.2 Gen 1

·        BLUETOOTH®5.2

·        Wi-Fi 69

Aксесоари

·        Xiaomi Smart Pen /2-ро поколение/2

·        Xiaomi Pad 6 Keyboard2

·        Xiaomi Pad 6 Cover

Дизайн

·        Корпус от алуминиева сплав

·        490 грама лек дизайн6

·        6.51мм ултра тънък панел 6

·        Цветове: Gravity Gray, Gold, Mist Blue

------------

1 Размерът на дисплея на Xiaomi Pad 6 е около 11 инча в целия правоъгълник, измерен диагонално. Действителната видима площ е по-малка заради дизайна с извити ъгли и измерванията между отделните продукти може да варират.

2 Xiaomi Smart Pen /2-ро поколение/ и Xiaomi Pad 6 Keyboard се продават отделно. Наличността може да варира в различните региони.

3 Функциите за конференции са налични само в Messenger, WhatsApp, WhatsApp Business, Zoom, Google Meet, Microsoft Teams.

4 4K 60Hz видео режим е приложим само с външни устройства с дисплеи, които поддържат DisplayPort, и свързващ кабел или адаптер, поддържащ 4K 60Hz видео изход. Външните дисплейни устройства също трябва да поддържат възпроизвеждане на 4K 60Hz видео и изходният видеосигнал трябва да бъде с 4K резолюция при 60Hz.

5 Скоростта на опресняване ще се регулира автоматично до 30/48/50/60/90/120/144Hz на Xiaomi Pad 6, в зависимост от действителната ситуация. Потребителите могат също да зададат честотата на опресняване на 60/90/144Hz ръчно.

6 Действителните размери на отделните продукти може да се различават. Всички спецификации са предмет на действителния продукт.

7 Данни, тествани във вътрешни лаборатории на Xiaomi, действителните резултати може да варират.

8 За да активирате функциите на Свързване с телефони, Xiaomi Pad 6 и смартфоните Xiaomi изискват активирани Wi-Fi и Bluetooth и трябва да бъдат логнати в един и същ акаунт на Xiaomi в същата настройка за регион/държава. Поддържан софтуер: MIUI 14 и MIUI Pad 14. Поддържани мобилни устройства: Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13.

9 Възможностите на Wi-Fi 6 може да варират в зависимост от регионалната наличност и поддръжката на локална мрежа.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар