Translate

сряда, 12 юли 2023 г.

Любо Киров пее „Облаче ле бяло“ на площад „Св. Александър Невски“

Популярният изпълнител предпочетен от English Chamber Orchestra за концерта на 13 юли
 
 
Един от най-известните и обичани български изпълнители Любо Киров е избран от
прочутия English Chamber orchestra да бъде техен специален гост на първия им концерт пред Катедралния храм “Свети Александър Невски” на 13 юли в София. 
Британският оркестър, който от 1977г. е под патронажа на крал Чарлз III е прослушал записи с всички български изпълнители преди да избере Любо Киров. Условието е било да има голям гласов диапазон и отличен сценичен имидж. Певецът е предпочетен пред други наши изпълнители заради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. 
“За мен е чест да бъда част от галавечерта с English Chamber Orchestra“, защото това е един от престижните европейски състави за класическа музика”, каза Киров.
„Добрата музика е вечната музика. Тя винаги вълнува!“, споделя Любо Киров, който за поредна година получи наградата за „Певец на годината“ на церемонията на Годишните музикални награди на БГ радио.
Албумът му „Целуни ме“ е най-продаваният албум в България за 2022 година, а националното му турне е най-бързо продаващото се през 2023г., изпреварвайки концертите на примата на българската естрада Лили Иванова.
Програмата ще бъде удостоена и с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика.
В концерта под открито небе ще вземат участие 21 музиканти, виртуози на струнни и духови инструменти. Един от специалните гости на сцената ще бъде магичната цигуларка Стефани Гонли, която е лидер на English Chamber Orchestra от началото на 90-те години на миналия век и действащ професор по цигулка в Guildhall School.
На площад “Св. Александър Невски” ще чуем на живо и друг от големите музиканти на нашето време – концерт майсторът Джон Милс. Лидер на Лондонската симфония, той работи с Кралския филхармоничен оркестър, Кралската филхармония на Ливърпул, Концертния оркестър на BBC, Royal Scottish National Orchestra и др. Освен това е ръководител на големи студийни оркестри, работещи по едни от най-скъпите
филмови блокбъстъри в Холивуд - “Батман”, “Джурасик Парк”, “Красивицата и звяра”, “Тор: Любов и Буря” и др.
В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар