Translate

четвъртък, 13 юли 2023 г.

Български продукти изместиха китайските от Балканския пазар

Семейната фирма ’ГРИПС ПВЦ’ е претендент за престижните Balkan Business Awards 2023
 
 
Българската компания ’ГРИПС ПВЦ’’, която има над 30 годишен опит, успя да елиминира конкуренцията от китайски продукти в редица балкански държави, с което спечели високите оценки на журито на деветото издание на Балканските бизнес. 
Церемонията Balkan Business Awards 2023, организирана от международната платформа Global Leaders, ще събере предприемачи, кметове, инвеститори и медии на 14 юли в 5-звезден столичен хотел.
‘’ГРИПС ПВЦ’’ ООД е семейна фирма , основана през 1991г. в гр. Раковски, която стартира своята дейност с производството на меки и твърди ПВЦ фолиа. Тази дейност непрекъснато се разширява и разнообразява с все по-нови, висококласни продукти, които добиват все повече популярност.
„Грипс ПВЦ" е и представител на ‘’Роял Груп Технолоджис‘’ – Канада и повече от 25 години е известна с продажби и монтаж на външна винилна облицовка, позната като съвременния начин за облицовка и изолация на фасади.
В последствие фолиата на компанията започват да се използват от чуждестранни фирми за производство на коледни елхи и се поражда идеята за собствено производство на такива. След направена инвестиция за закупуване на специалната технология вече 20 години фирмата изработва и предлага на пазара широка гама от изкуствени елхи и коледни аксесоари, които се произвеждат по оригинална, невиждана до момента канадска технология.
Стартът започва с малко на брой модели /около 12/, докато пазарът не започва да се развива и моделите с всяка изминала година да се подобряват и увеличават. Това изисква нови и нови инвестиции, за да се достигнат водещите и непрекъснато променящите се тенденции и достигане до предлаганите днес над 60 вида елхи и голямо разнообразие от всякакъв вид коледна украса.
Това е идеята и целта на компанията – непрекъснато предлагане на нови, подобряване на стари модели и подсигуряване на богат избор на клиента.
Използваната технология за направата на изкуствените елхи е с безвредно фолио, което не съдържа олово или други вредни вещества, а за заместител се използва силиций. Това ги прави и екологично чисти. Благодарение на високото качество, продуктите на ‘’Грипс ПВЦ’’ започнаха да изместват доскоро господстващите на пазара китайски елхи.
Голяма част от произведените продукти са предназначени за износ в много балкански страни - Сърбия, Румъния, Македония, Гърция, Черна Гора, Хърватска, Словения и много други държави, където всяка година се забелязва все по-голям интерес и по-голямо търсене.
Нарастват и продажбите на така наречените ‘’елхи-гиганти’’. Предлагат се изкуствени елхи с височина до 16 и повече метра, които се монтират на специални конструкции, подходящи са за външни и вътрешни условия, което ги прави предпочитани от множество общини, административни сгради, училища, хотели и др.
Във все повече градове на Балканите и Европа елхите на ГРИПС ПВЦ са предпочитано коледно решение.
Компанията се старае с всяка изминала година да подобрява, разнообразява и разширява гамата от всички предлагани на пазара продукти, за да поддържа интереса на клиента и да отговаря на неговите очаквания и предпочитания.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар