Translate

сряда, 12 юли 2023 г.

Първият речен парк в центъра на София ще бъде открит тази година

 

Проектът на фондация „Колективът“ е на финалната права, благодарение на доброволческата дейност на екипа на фондацията и LOréal България
 
 
Първият речен парк в центъра на София ще бъде готов през септември. Той се намира на брега на река „Перловска“ в сърцето на столицата, като мястото вече е облагородено и напълно трансформирано, благодарение на съвместните усилия на инициатора на проекта
фондация „Колективът“ и доброволци от екипа на L'Oréal България. Водени от общите ценности устойчивост, грижа за природата и за благоденствието на обществото, екипите обединиха усилия и в рамките на един ден успяха напълно да променят района.
По случай ежегодната доброволческа инициатива на L'Oreal, наречена Citizen Day /Денят на гражданите/, служителите на компанията се присъединиха към екипа на фондацията с активни дейности като почистването и мулчирането на терена, изграждането на различни зони за отдих, инсталирането на дървени пейки и декоративни лампи. Eнтусиазмът и ангажираността на доброволците допринесоха за превръщането на речния участък в привлекателно и функционално място, което скоро ще радва жителите и гостите на София.
„Щастливи сме, че първият речен парк в центъра на София скоро ще бъде открит. Благодарни сме на подкрепата от доброволците от екипа на L’Oréal, с които доказахме, че когато има желание и един ден е достатъчен, за да трансформираме едно градско пространство. С общи усилия успяхме да вдъхнем живот на брега на една от забравените реки в града и това ще бъде пример и стимул за създаването на повече такива места в София, изпълнени с изкуство, култура и социални възможности за жителите,“ сподели Мартин Янков, основател на фондация „Колективът“.
Първото събитие, което е планирано да се случи в новия речен парк е фестивалът „Реките на София“ 2023. Той ще се проведе на 1-3 септември и ще изпълни района около река „Перловска“ до Топлоцентрала в Южния парк с много музика и изкуство. Това ще бъде 4-тото му издание, като то е част от дългосрочната национална инициатива „Реките на града“ на фондация „Колективът“ за превръщане на градските реки в паркове. Първият речен парк е част от тази инициатива, имаща за цел да покаже, че не е нужно много за подобряване на състоянието на реките в българските градове и превръщането им в активна част от градския живот.
„В L'Oréal България сме горди да бъдем част от тази важна инициатива, която ще обогати градската среда на София и ще допринесе за благоденствието на всички жители и посетители на столицата. Вече 14 години екипът на L'Oreal показват своята висока социална ангажираност като част от глобалната инициатива на компанията – Citizen Day, един работен ден в годината, в който служителите традиционно излизат от офиса и посвещават на добри дела. Благодарим на фондация „Колективът“ за партньорството и възможността да подкрепим този страхотен проект,“ каза Минко Църовски, генерален мениджър „Професионални продукти“ в L'Oréal България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар