Translate

сряда, 14 юни 2023 г.

„Реките на града“ гостуват на Стара Загора като част от фестивал „На Зелено“

Фондация Колективът ще трансформира брега на река Бедечка от 16 до 18 юни с подкрепата на  местния Творчески колектив “На Улицата”, община Стара Загора и Фондация „Америка за България“
 
 
Инициативата „Реките на града“, стартирана от
Колективът, цели по-добра връзка между българските градове и техните реки и повече достъпни зелени пространства, като вече е имала издания в София, Русе и Габрово. „Рекитe на града – Стара Загора” /15-18 юни/ ще бъде част от урбанистичния Фестивал "На зелено". Местни творци, десетки организации, бизнеси и доброволци ще се обединят около временното преобразяване на емблематичния речен парк и едноименната старозагорска река Бедечка. „Реките на града – Стара Загора“ се реализира в партньорство с Фондация „Америка за България“ по случай нейната 15-та годишнина и подкрепата ѝ за развитието на активни граждански общности чрез инициативи като тази.
Всички посетители на фестивала ще имат възможност да участват в дейности за малки и големи. Програмата включва гражданско-образователна игра „Граждански Будилник“, в която участниците ще получат карта със загадки, чиито отговори са скрити около фестивалната зона. Предвидени са и семейни занимания с кауза.
Други акценти включват работилници за изработка на изкуство от естествени материали, включително почва, глина, вода и семена на цветя. Посетителите ще могат да разгледат „Щанд на ДарПазар“ със стоки, предмети и услуги, които социални предприемачи предлагат, за да постигнат своите каузи. Мисията на „ДарПазар“ е да подпомага развитието на бизнеса с кауза и да прави устойчиви решенията, които гражданските организации дават на значими социални проблеми.
„Реките на града – Стара Загора“ ще се отнесе с уважение към природата и с внимание към все още нерешения въпрос за контурите на собствеността в парка. Очакват се и специални изненади! Можете да следите новини за събитията и детайли по програмата тук:
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар