Translate

събота, 17 юни 2023 г.

Над 14 хиляди деца от 115 училища и детски градини се включиха в петото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“

За първа година своите проекти предадоха и частни училища, а броя на частни детски градини се удвои в сравнение с миналогодишния конкурс
 
 
Тази година в образователния конкурс „Нестле за по-здрави деца“ се включиха 39 училища и 76 детски градини, а фокус в петото издание бе поставен върху проекти промотиращи грижата за околната среда, засаждането и отглеждането на дръвчета с участието на ученици и деца, както и изграждането на здравословни навици за хранене и движение. В голяма част от проектите свързани със засаждане и устойчивост се включиха и родители на участниците. 
София отново заема първо място с най-много записали се образователни институции. Русе участва с най-голям брой детски градини, а при училищата - местността с водещ брой подадени проекти е Бургас. Тази година сред участниците се включват и частни училища, а броя на деца от частни институции е над 300.
За пореден път успяхме да привлечем интереса на голям брой деца и образователни институции, а това е ясен знак за необходимостта от подобни програми. През петте години на конкурсът "Нестле за по-здрави деца" достигна до над 70 000 деца в цялата страна и се превърна в разпознаваема мисия с широко въздействие. Именно това ни мотивира да продължаваме да работим активно и да помагаме на  следващото поколение в придобиването на полезни знания и умения, като им даваме възможност да създадат едно устойчиво бъдеще - с грижа за околната среда, следване на здравословен начин на живот и разбиране на значението от опазването на водата,“ това сподели Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар
Специално селектирано жури ще избере 10-те финалисти, които ще имат възможността да представят проектите си. Пет училища и пет детски градини ще разкажат разработките си, промотиращи грижа за околната среда, активен начин на живот, балансирано хранене и важността на водата. За най-впечатляващите проекти е предвиден награден фонд за реализиране на проектите.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар