Шеф-инструктор в Кулинарна академия HRC е
сертифициран да преподава устойчиви кулинарни практики
Кулинарна академия HRC - Виктория Балтутите,
шеф-инструктор в най-голямата Кулинарна академия в Източна Европа - HRC Culinary Academy, постигна забележителен успех, като завърши професионалната програма
“Устойчиви практики в кулинарията” на престижната академия
WorldChefs. Като първи български шеф готвач, получил този
сертификат, тя дава вдъхновяващ пример на своите колеги в кулинарния свят.
Професионалната програма “Устойчиви практики в
кулинарията” е изключителна инициатива, създадена от световната асоциация Worldchefs, като част от съвместната
им кампания “Да нахраним Планетата” с фондацията за храна на Electrolux.
Програмата е специално разработена, за да предостави на готвачите необходимите
знания и умения за устойчивост в работата им, като по този начин се стимулира
положителна промяна за планетата и рентабилност в кухнята.
Тази всеобхватна програма включва редица важни
теми като храна, енергия, вода и управление на отпадъците, и гарантира, че
готвачите са добре подготвени да мислят и действат устойчиво. С този сертификат
пред шеф Виктория се открива възможността да окаже значително влияние в
кулинарната индустрия, поставяйки висок стандарт за отлични постижения на
своите колеги.
Чрез сертифицирането си, шеф Виктория ще
преподава някои от най-добрите и важни устойчиви практики на всички курсисти в Кулинарна
академия HRC. Модулът по устойчивост се превръща в съществена част от
програмата по “Кулинарни изкуства” в Академията, а всеки, който завърши курса,
ще бъде официално сертифициран с персонален сертификат от
World Chefs.
Този сертифициране е признание както за
експертния опит на готвача, така и за изключителната работа, която WorldChefs извършва глобално с цел
насърчаване на образованието по устойчиви практики в кулинарията. Предназначено
за кулинарните училища по целия свят, то може да се използва и като учебен
материал за подготовка на най-добрите кулинарни специалисти.
За Кулинарна академия HRC:
Основана през 2008 година, Кулинарна академия
HRC е обучила над 800 курсисти, предлагайки достъпно и висококачествено
кулинарно образование. Академията предлага двугодишна програма по “Кулинарни
изкуства” и програма по “Управление и иновации в хотелиерството”, организирана
в рамките на три семестъра, разработени
от лидери в сферата на образованието и кулинарната индустрия. Кулинарна академия HRC се намира в град София и разполага с няколко
кухненски лаборатории и демонстрационен театър, оборудвани по най-високи
международни стандарти. В кампуса е поместен и учебният ресторант “Таланти”,
както и първият “кулинарен” хотел в света – Kitchen 59.
Програмите за стаж на Кулинарна академия HRC
подготвят курсистите за международна кулинарна кариера чрез обучение в едни от
най-престижите хотели и ресторанти в Европа, ОАЕ и САЩ. Дипломата, получена от
Кулинарна академия HRC, е акредитирана от Американската кулинарна федерация /ACF/
и Световната асоциация на кулинарните
общности Worldchefs. Със своята всеобхватна учебна програма, отлична материална база и
глобална мрежа, Кулинарна академия HRC е най-добрият избор за амбициозни кулинари.
За повече информация: https://www.hrcacademy.com/
Няма коментари:
Публикуване на коментар