Translate

събота, 27 май 2023 г.

Хладнокръвни убийства разтърсват малко исландско градче в хитовия сериал „В капан“ от 29 май по bTV Action

Криминалната исландска поредица тръгва в понеделник и ще върви всяка вечер от 21:00 ч.
 
 
Смразяващият кръвта исландски сериал „В капан“
/Trapped/Ófærð/, носител на
множество награди от най-престижните европейски телевизионни фестивали, завладява ефира на
bTV Action от понеделник /29 май/. Всяка вечер от 21:00 ч. зрителите ще могат да проследят разплитането на лавина от убийства, които Андри Олафсон – началник на полицията в отдалечено исландско градче, трябва да разкрие заедно с колегите си Хинрика и Асгир. Епизодите ще бъдат достъпни по всяко време онлайн за абонатите на видео платформата VOYO.
Историята:
Ферибот, превозващ над 300 пътници от Дания до отдалечения исландски град Сиглуфьордур, е блокиран заради силна снежна буря. Докато пътниците чакат отминаването ѝ, от водата изплува осакатено и разчленено тяло на млада жена, а впоследствие е открит и труп на мъж. Цялото малобройно население на пристанищното градче изпада в паника, че наоколо дебне убиец, а това поставя „в капан“ както местните жители, така и пасажерите на наскоро акостиралия ферибот.
Триото полицаи Андри, Хинрика и Асгир се заема със задачата да разкрие всеки възел от страховитите престъпления в иначе спокойния Сиглуфьордур, но разследването взима неочакван обрат, след като става ясно, че не суровите ветрове са довели дявола, който отдавна живее сред тях. Трафик на хора, бежанска криза, външна политическа намеса и користни цели стоят зад мащабите на извършените брутални престъпления, а дали истината ще изплува от ледените води, единствени свидетели на случващото се – зрителите ще разберат от 29 май /понеделник/, всяка вечер от 21:00 ч. по bTV Action и онлайн на VOYO!
За сериала:
„В капан“ е обявен за най-скъпият телевизионен сериал, реализиран някога в Исландия, като бюджетът му надхвърля 6 милиона евро. Веднага след премиерата си, криминалната драма е отличена на Международния филмов фестивал в Торонто, а телевизионните гиганти BBC /Великобритания/ и ZDF /Германия/ откупуват правата за излъчването ѝ. Саундтракът към сериала е дело на носителя на Златен глобус Йохан Йохансон. В главните роли зрителите ще видят знаковото актьорско трио Олафур Олафсон, Илмур Кристиянсдотир и Ингвар Сигурсон. До момента са показани три сезона /2016г., 2019г. и 2021г./.
Любопитен факт е, че след премиерата на „В капан“ градчето, в което сериалът се снима и действието му се развива – Сиглуфьордур, известно с музея на херингата, се превръща в една от най-посещаваните туристически дестинации в Северна Исландия.
 
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар