Translate

петък, 3 юни 2022 г.

10 безплатни кулинарни майсторски класа на Женски пазар този уикенд

За втора поредна година билетът за Бакхус StrEAT Fest включва кратки лекции по теми, свързани с храната и напитките

 

 

“Приятели изненадващо се обадиха и сега трябва да спретна нещо бързо и вкусно за вечеря, какво да
правя?” На този въпрос и на още поне 9 такива, родени във всекидневието на градския човек, ще има отговори този уикенд на Женския пазар в София. Дават ги подбрани и специално поканени от организаторите изложители в рамките на безкешовия фест за улична храна
Бакхус StrEAT Fest, който ще се проведе за шести пореден път на 4 и 5 юни на най-старото тържище в столицата. Организатори са Бакхус и Общинско дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, а мястото е Женски пазар, между улиците “Цар Симеон” и “Св.св. Кирил и Методий”.

И в двата дни на гурме феста ще има по 5 кратки майсторски класа. Те ще започват на всеки кръгъл час от 13 до 17 ч. и ще траят 10-15 минути. Ще се провеждат на сцената на феста, която тази година е разположена в зелените площи до ул. “Св.св. Кирил и Методий”, като достъпът до тях е включен в цената на билета за вход в събитието и не изисква предварителна регистрация. Събитието е изцяло безкешово, билети се продават предварително онлайн или на място с карта или смарт устройство.

Самият фест включва над 70 изложители - ресторанти, каравани, крафт бири и занаятчийски вина, коктейли, фермерска продукция, както и щандове за домашни любимци. Фокусът на събитието е уличната храна в множеството й проявления  - от азиатска гьоза до балканска скара, от френски охлюви и жабешки бутчета до веган бургери и мексикански такос.

“Кратките майсторски класове са с по-скоро теоретичен, отколкото демонстрационен уклон, a целта е да отговорят на въпроси, които всеки от нас си е задавал в някакъв момент. На фестовете участниците традиционно са ресторанти, фермери, вносители и производители - хора, които наистина си разбират от

работата. Затова и преди изданието миналата година преценихме, че би било чудесно да им дадем трибуна да споделят тези знания с посетителите. Тази година се надяваме да надградим качеството на тези кратки лекции”, пояснява Андреа Пунчева, мениджър на “Бакхус”.

Ето и пълната програма на кратките майсторски класове по-долу, всички от тях включени в цената на билета.

СЪБОТА, 4 ЮНИ:

13:00 ч. - “Как да си направим веган алтернативи на млечните продукти у дома?” , воден от Мария Димитрова от Delishu

14:00 ч. - “/Без/алкохолни коктейли с български билки”, воден от Яна Асенова от Vidas 15:00 ч. - “Крафт бирите и съчетанието им с храна”, воден от Михаил Дурчев от Cohones Brewery

16:00 ч. - “Тънкости при домашните бургери”, воден от Стоян Сейменски от Hambar Premium Street Food

17:00 ч. - “Коктейли на винена основа”, воден от Оля Антонова от Trastena

НЕДЕЛЯ, 5 ЮНИ:

13:00 ч. - “Как да направим успешен десерт у дома?”, воден от Цветомира Кисьова от Zahir Sweet Creations

14:00 ч. - “Традиция срещу крафт при баварските бири”, воден от Христо Дренски от Bierbox.bg

15:00 ч. - “Предимствата на черноморските продукти и за какво да внимаваме при избора”, воден от Георги Гавазов от Черноморски улов

16:00 ч. - “Как да дегустираме вино, дори и да нямаме силно обоняние, и защо има смисъл?”, воден от Андреа Пунчева от Бакхус

17:00 ч. - “Тайните на отличния стек, приготвен на барбекю”, воден от Йован Яневски от The Holy Smokes BBQ

Kласовете ще са на български език. Те ще се провеждат от сцената, която е разположена от страната на ул. “Кирил и Методий”. Входът е „свободен“ и не се изисква предварителна регистрация - любопитните за нови знания трябва просто да дойдат в точния час пред сцената на Бакхус StrEAT Fest.

Още подробности за събитието на 4 и 5 юни 2022г. – на страницата на Бакхус StrEAT Fest във фейсбук.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар