Translate

четвъртък, 14 април 2022 г.

Голям бум от емоции, събрани средства и шоу на Пролетен благотворителен бал на Ротари клуб Самоков

Събраната сума за каузата „Път към ново начало“ е над 18,200 лв. Ротарианците от Самоков, отбелязаха един от най-успешните си балове

 

 

На 8 април 2022 година се проведе Пролетен благотворителен бал, мястото на събитието бе в ски курорта Боровец, а домакините от Ротари клуб Самоков, с президент Екатерина Вададжийска посрещнаха подобаващо всички 230 гости, които с присъствието си подкрепиха новият проект на самоковския клуб „Път към ново начало“!

Официални гости на мероприятието бяха Борислав Къдреков Дистрикт Гуверньор на Ротари България 2482, Виолина Костова Елект Дистрикт Гуверньор на Ротари България, Христо Михайловски Дисктрикт Гуверньор Номини на Ротари България, Кмет на община Самоков г-н Владимир Георгиев, общински съветници от Общински съвет Самоков, Васил Зашкев - народен представител, членове на Ротари клуб Самоков, РК София, РК София сити, РК София интернешънъл, РК София Сердика, РК София Балкан, РК София Триадица, РК Горна баня, РК София Витоша, РК Бургас Пиргос, РК Поморие, РК Харманли, РК Сандански, РК Благоевград, РК Дупница, РК Кюстендил, както и много приятели на домакините.

Присъстващи гости взеха участие в благотворителната кауза, като закупиха билети за томболата и наддаваха в търга за изключително ценни предмети, които бяха предоставени от членове на Ротари клуб Самоков и кмета на община Самоков Владимир Георгиев и Борислав Къдреков - Дистрикт Гуверньор на Ротари България 2482.

В духа на ротарианството, гостите на събитието от Клуб Ротари в цяла България, решиха да продължат събирането на пари за проекта като включиха допълнителни предмети в търга, върнаха за разиграване и спечелените награди от томболата, както и подариха парични ваучери за каузата, което показва, че сърцата на гостите са големи и бяха на бала с мисията да помогнат – което е главният смисъл на РОТАРИ

КЛУБ.

Щастливците, които спечелиха търговете и допринесоха за каузата, са:

-          Ротари клуб Харманли се пребори за Фотографията на  Милан Христев - първият носител на националната награда по фотография „Анастас Карастоянов“, заедно с каталог на финалистите в Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов“ от 2018г. , предоставена от кмета на община Самоков г-н Владимир Георгиев

-          Сотир Немов, основател на РК Самоков предложи най-високата цена за Библиофилско издание „Самоковска художествена школа“ на изтъкнатия изследовател Проф. Михаил Енев , предоставено отново от кмета на община Самоков г-н Владимир Георгиев

-          С голям търг за специална икона, предоставена от ДГ Борислав Къдреков, се пребори Лина Маймарова.

-          Предоставената погача от Хотел „Рила“ бе спечелена от Радка Москова.

-          Ники Златарски от РК Дупница се пребори за Уиски „Джони Уокър“  с черен етикет 12 г.- 3л., предоставено от Валери Тодоров

-          Специална дърворезба с фолклорни елементи, предоставена от Сашо Боев, фирма Монтажи, която вече е собственост на Георги Кръстилов от Ротари клуб Кюстендил.

-          А голямата изненада в търга беше печено прасе, предоставено от „ДИЕМ ГРУП“ ООД. Кирил Грахльов от Самоков е гостът, които почерпи приятели с този кулинарен шедьовър.

Събраната сума за каузата „Път към ново начало“ е над 18,200 лв. и ще бъде дарена за закупуване на специализирана техника в Център за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни лица, гр. Самоков

Официалната церемония започна с биене на камбаната от президента на Ротари клуб Самоков  Екатерина Вададжийска. След което ротарианската молитва бе прочетена от Церемониал майстора д-р Ивалина Трендафилова, придружено с химните на Република България и Ротари България. Официалната церемония продължи с речи на Президента на РК Самоков адв. Вададжийска, кметът на Община Самоков г-н Владимир Георгиев и ДГ на Ротари България Борислав Къдреков.

Ротари клуб Самоков, начело с президент Вададжийска  олучи значката „Пол Харис Фелоу“ от ДГ на Ротари България, която се присъжда за изключителен принос и дарение по основния проект на Фондация Ротари за борба с полиомиелита.

С официална церемония бяха привествани и новите членове на РК Самоков – Д-р Красимира Ковачка и Д-р Антоанета Кънчева, като получиха специални значки със символа на клуба.

Изненада имаше и за Ротари клуб Дупница, които получиха специален подарък от РК Самоков.

Голяма изненада за всички гости се оказа, специално подготвеното лазерно шоу от Ротари клуб Самоков и Дани Лазер шоу.

Участие взе и талантливата самоковка - цигуларката Диана Чаушева и нейният баща Вели Чаушев – китара. Диана е получавала награда от РК Самоков по проект „Талантливите деца на Самоков“. Всяка година през месец май, талантливи деца в спорта, науката и изкуствата се награждават от РК Самоков.

Клубът не е спирал да подкрепя Диана през всичките й години и професионален път като плаща наема на цигулката, с която покорява върхове в музикалното поприще. Тя бе тук на благотворителния бал, за да подкрепи новият проект и благодари на всички членове за подкрепата.

А за настроението на гостите се погрижиха голямата звезда Джина Стоева и БГ Дует.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар