Translate

неделя, 13 февруари 2022 г.

Зимното онлайн издание на MASTER OF ART стартира и ще продължи до 28-и февруари на Neterra.TV+

 

 

Започна онлайн изданието на филмовия фестивал MASTER OF ART, като платформата Neterra.TV+
отново е домакин на единствения в Югоизточна Европа фестивал за документални филми, посветени на изкуството.
В програмата на онлайн изданието са включени както филми от тазгодишната селекция на фестивала, така и редица от някои от най-добрите и награждавани заглавия от изминалата година. Всички ценители могат да се потопят в света на изкуството до 28-и февруари 2022.

Сред селекцията се откроява филмът за италианския модел и актриса Бенедета Барзини "ИЗЧЕЗВАНЕТО НА МОЯТА МАЙКА". Филмът, режисьорски дебют на нейния син Бениамино Барезе, спечели две награди на фестивала MASTER OF ART през 2020 – за дебют и за най-добър филм в категория „Дизайн и мода“.

Друго атрактивно заглавие е „НЕВЪЗМОЖЕН ПРОЕКТ“, който проследява нестихващите усилия на Флориан „Док“ Капс /световен изследовател на очните мускули на паяците!/ да съживи отиващите си аналогови технолии, защото вярва, че изчезването им би намалило ангажираността ни със заобикалящия ни свят. Една великолепна покана да се влюбим отново в истинските неща, чувствен и вдъхновяващ филм за отмъщението на аналоговата технология и доказателство, че е възможно, а дори и необходимо „да мислиш различно“.

Списъкът продължава с „ПОЛЪК И ПОЛЪК

“ – малко позната история за връзката на американския художник Джаксън Полък с неговия брат Чарлс Полък, останал в сянката му, още „ПАТЕРИЦА“ – филм за живота на патерици на Бил Шанън, световно известен артист, танцьор на брейк и скейт пънк, както и
„БЕЗИМЕННАТА - ИСТОРИЯТА НА ЖАНА И БОДЛЕР“, който се стреми да реабилитира тъмнокожата Жана, вдъхновила някои от най-красивите поеми, писани на френски.

Три любопитни и разнородни истории за български творци очакват публиката в онлайн изданието на филмовия фестивал "Master of Art" – „ЗАВЕТЪТ НА БОРИС ХРИСТОВ“ на младия режисьор Борис Славчев, който среща публиката завещанието на

световния бас, „ДАНТЕ И ВЪЗДУШНОТО ПЕРО“ на режисьора Димитър Липовански, посветен на Фестивала за съвременно изкуство „Процес Пространство“ и „ХРИСТО БЕРБЕРОВ – ПОРТРЕТ НА ЕДИН ХУДОЖНИК“, посветен на малко познатия български художник от края на 19-и и началото на 20-и век. 

Пълната селекция от над 30 пълнометражни и късометражни филма от онлайн изданието на MASTER OF ART вече е достъпна на Neterra.TV+.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар