Translate

петък, 9 юли 2021 г.

Филмово лято в програмата на БНТ

Хитови български и чуждестранни сериали, детски филми и класики ще предложи ефирът на обществената телевизия до септември

 

 

 

Това лято, БНТ отново ще подари на зрителите програма, наситена с хитови филми и сериали. От 5-ти
юли до 5-ти септември, всеки делничен ден от 19:00 ч. обществената телевизия ще излъчва хитови български сериали, продуцирани от БНТ. Програмата започва с успешната екранизация по военните разкази на Йовков – „На границата“ и продължава с историческата сага „Златният век“, „Жребият“ на режисьора Иванка Гръбчева с участието на Коста Цонев и Йосиф Сърчаджиев, комедийните сериали „Английският съсед“ и „Приключенията на един Арлекин“.     
От 19-ти юли, седмицата, в която се откриват Олимпийските игри Токио 2020, започва специален летен детски слот с българско и чуждо игрално и анимационно кино. Всеки делничен ден, от 9:30 ч. до 11:00 ч. ще се излъчат анимационни поредици и любими детски български сериали като „Войната на таралежите“, „Васко Да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Рицарят на бялата дама“ и други. От 14-ти август, всяка събота и неделя, от 8:00 до 11:00 ч. ще се излъчва детски блок с трите най-успешни детски сериали, продуцирани от БНТ – „Магна Аура“, „Островът на сините птици“ и „Румбата, аз и Роналдо“.            
От 2-ри август, всеки делничен ден от 23:30 ч., стартира  американският фентъзи сериал „Уинона Ърп“.           

След края на Олимпиадата, чуждото и българското кино ще доминират в програмата на обществената телевизия и всеки ден от 16:45 ч. ще се излъчват пълнометражни документални филми. На 9-ти август в ефира на БНТ се завръща сериалът „Октопод“. Всичките десет сезона, снимани в продължение на почти 20 години, ще бъдат излъчени един след друг.            
Неделната киновечер, посветена на българското кино също е част от лятната програма и ще открие с
филма „Летовници“, продължава с рубриката „Студио Х“, а в късните неделни вечери запалените киномани ги очаква панорама на режисьора Клод Шаброл и любимата му актриса Изабел Юпер. Първият филм от поредицата е „Мадам Бовари“, който ще се излъчи на 18-ти юли. От 14-ти август до края на лятото, всяка събота и неделя от 14:00 ч. ще се излъчват любими на зрителите чужди комедии.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар